Abd Ve Koalisyon Güçlerinin Daeş İle Mücadelesi

Abd Ve Koalisyon Güçlerinin Daeş İle Mücadelesi

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği:

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, son 8 ayda, Irak ve Suriye'deki DAEŞ hedeflerine 3 bin 200 hava saldırısı düzenlediği, 5 bin 780 hedefin imha edildiği bildirildi.

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Irak ve Suriye'de ABD ve uluslararası koalisyonun düzenlediği 3 bin 200'den fazla hava saldırısında terör örgütü DAEŞ'e ait 5 bin 780'den fazla hedef yok edildi" denildi. 

Son 8 ayda ABD ve koalisyon güçlerinin Irak'ta DAEŞ'in ivme kazanmasını önlemek ve askeri gücünü zayıflatmak için bin 900'den fazla hava saldırısı düzenlediğine işaret edilen açıklamada, "Hava saldırıları sayesinde DAEŞ ülkede kontrolünde bulunan bölgelerin yüzde 25 ila 30'unu kaybetti" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca, Irak güçlerinin Musul Barajı, Sincar Dağı, Diyala ve Tikrit ile Kerkük yakınlarındaki bölgeler gibi ülkedeki önemli birçok bölgeyi geri almayı başardığı da ifade edildi.

Terör örgütü DAEŞ'in Irak ve Suriye'de etkinliğini artırmasının ardından geçen yaz ABD öncülüğünde 60'tan fazla ülkenin katılımı ile uluslararası bir koalisyon oluşturulmuştu. Koalisyon ilk hava saldırısını Ağustos 2014'te Irak'taki DAEŞ hedeflerine gerçekleştirmiş daha sonra Suriye'ye genişletmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı