ABD ve İngiltere büyükelçileri Kırgız Dışişleri’ne çağrıldı

ABD ve İngiltere büyükelçileri Kırgız Dışişleri’ne çağrıldı

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı, büyükelçiliklerin internet sitelerinde yayınlanan güvenlik mesajını görüşmek üzere iki büyükelçiyi bakanlığa çağırdı

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı'nın, ABD ve İngiltere'nin büyükelçilerini, büyükelçiliklerin internet sitelerinde yayınlanan güvenlik mesajını görüşmek üzere, bakanlığa çağırdığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD’nin Bişkek Büyükelçisi Sheila Gwaltney ve İngiltere’nin Bişkek Büyükelçisi Robin Ord-Smith'in ülkede bu ay içinde olası bir terör saldırısı tehdidi bulunduğunu içeren güvenlik mesajı yayınlamaları nedeniyle, bakanlığa çağrıldığı belirtildi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Emil Kaykiyev’in, söz konusu ülkelerin büyükelçileri ile görüştüğü kaydedilen açıklamada, “Tarafların terör ile mücadelede önlem için bilgi paylaşımı konusunda anlaştığı” ifade edildi.

ABD'nin Bişkek Büyükelçiliği resmi internet sitesinde, İngilizce yayınladığı mesajda Kırgızistan’da ekim ayı içinde bir terör saldırısı olabileceğine yönelik istihbari bilgi alındığı konusunda Amerikan vatandaşlarını bilgilendirmişti.

İngiltere'nin Bişkek Büyükelçiliği de İngiliz vatandaşları için benzer bir uyarı yapmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :