ABD Savunma Bakanı Mattis, Stoltenberg ile görüştü

ABD Savunma Bakanı Mattis, Stoltenberg ile görüştü

ABD'nin yeni Savunma Bakanı Mattis, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi- Mattis ayrıca, İngiltere ve Kanada savunma bakanlarıyla da telefonda ayrı ayrı görüştü

WASHINGTON (AA) - ABD Savunma Bakanı James Mattis'in, görevinin ilk gününde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon ve Kanada Savunma Bakanı Harjit Sajjan ile ayrı ayrı telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan yazılı açıklamada, Mattis'in Stoltenberg'e "NATO'nun ABD için çok önemli olduğunu ve Washington'ın ittifaka bağlılığını koruyacağını" söylediği ifade edildi.

Açıklamada bu görüşmeye ilişkin, "İki lider ortak değerlerimizin önemini vurguladı ve Bakan bu değerleri savunmanın Avrupa ile başladığına vurgu yaptı." ifadesi kullanıldı.

Mattis'in, Fallon ile görüşmesinde ise Washington ve Londra arasındaki askeri iş birliğinin öneminin yanı sıra İngiltere'nin güvenliğine olan bağlılıklarına değindiği aktarılan açıklamada, ayrıca ABD'li Bakan'ın NATO ülkelerinin vaatleri doğrultusunda İngiltere'nin gayrisafi milli hasılasının yüzde 2'sini savunma harcamalarına ayırmasından dolayı mevkidaşına teşekkür ettiği duyuruldu.

Açıklamada, Mattis-Sajjan görüşmesinde de "ABD ile Kanada arasındaki NORAD ve NATO kapsamında derin iş birliğine" vurgu yapıldığı kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :