ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan, Irak'ta

ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan, Irak'ta

Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi ile Bağdat'ta bir araya geldi- Pentagon Sözcüsü Binbaşı Sean Robertson:- "Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, ABD ile Irak arasında büyüyen ikili güvenlik ilişkilerini ele almak üzer

WASHIGTON (AA) - ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi ile Bağdat'ta bir araya gelerek, iki ülke arasındaki güvenlik ilişkileri ve DEAŞ ile devam eden mücadeleye yönelik görüş alışverişinde bulundu.

Shanahan'ın, önceki gün herhangi bir resmi duyuru yapılmadan Orta Doğu'ya yaptığı sürpriz bir ziyaretin Afganistan'dan sonraki durağı Irak oldu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Binbaşı Sean Robertson, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, "Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, ABD ile Irak arasında büyüyen ikili güvenlik ilişkilerini ele almak üzere Başbakanlık Ofisi'nde Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi ile bir araya geldi." ifadesini kullandı.

Shanahan'ın Abdulmehdi ile iki ülke arasındaki güvenlik ilişkilerinin yanı sıra DEAŞ ile mücadele konusunda da görüş alıverişinde bulunduğuna işaret eden Binbaşı Robertson, "Bakan Shanahan, ABD'nin kendini savunabilen egemen ve bağımsız bir Irak'a olan bağlılığını yineledi." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suriye'den çekilen Amerikan askerlerini Irak'a çekeceklerini ve oradan ihtiyaç duyulduğu takdirde Suriye'de operasyon yapacağını ifade etmesi tartışmalara yol açmıştı.

Irak yönetimi, bu konuda kendilerine bir şey söylenmediği gerekçesiyle Washington'a serzenişte bulunmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :