ABD Kongresinde Afrikan-Amerikan sergisi

ABD Kongresinde Afrikan-Amerikan sergisi

Washington merkezli Turkish Heritage Organization tarafından ABD Kongresinde "Afrikan-Amerikan Ayı" kutlaması dolayısıyla resim sergisi açıldı

WASHINGTON (AA) - ABD'de çeşitli etkinliklerle kutlanan "Afrikan-Amerikan Ayı" dolayısıyla ABD Kongresinde Türk ressam Hulis Mavruk'un eserleri sergilendi.

Washington merkezli düşünce kuruluşu Turkish Heritage Organization (THO) tarafından ABD Kongresinde resim sergisi açıldı.

ABD'de birçok kültürel etkinlikle kutlanan "Afrikan-Amerikan Ayı" kapsamında açılan sergide Ahmet Ertegün ve bir dönem Türkiye'de yaşayan ünlü yazar James Baldwin anıldı. Türk ressam Hulis Mavruk'un ABD'deki Afro-Amerikan kökenlilere yönelik eserleri de katılımcıların beğenisine sunuldu.

Programa Kongre üyelerinden Cumhuriyetçi New York Vekili Virginia Foxx gibi vekiller, ABD Dışişleri Bakanlığı ve İç Güvenlik Bakanlığından temsilciler, Kongrede çalışan dış politika uzmanları, Afrikan-Amerikan Kongre Vakfı üyeleri ve akademisyenler olmak üzere farklı kesimlerden kişiler katıldı.

THO Başkanı Ali Çınar, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Kongrede olumlu bir hava oluşturması ve Türkiye'nin her alandaki pozitif çalışmalarını göstermek için bu tür programları düzenlediklerini söyledi.

Ressam Mavruk ise özellikle İncirlik Üssü'nde tanıştığı Afro-Amerikalı askerlerin ardından bu yönde resimler yapmaya başladığını anlattı.

ABD'de müzik dünyasının önemli isimlerinden olan Ahmet Ertegün'ün babası, 1950'li yıllarda Washington'da büyükelçi olduğu sırada büyükelçiliğe siyahi konuklar davet etmiş, siyahilerin birçok haktan faydalanamadığı o günkü ABD koşullarında bu olay uzun süre konuşulmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :