ABD, İran'da tutuklu 2 vatandaşının serbest bırakılmasını istedi

ABD, İran'da tutuklu 2 vatandaşının serbest bırakılmasını istedi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner:- "Siamak Namazi haksız yere İran’da bir yıldır tutuklu bulunmaktadır. UNICEF’de daha önce görev yapmış Bakuer Namazi de Şubat 2016 sonunda tutuklanmıştır. Özellikle Bakuer Namazi’nin sağlığı hakkında endişe duymaktay

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, İran’ın haksız yere 2 Amerikan vatandaşını tutukladığını belirterek, serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Toner, İran tarafından, 45 yaşındaki ABD'li iş adamı Siamak Namazi ve iş adamının 80 yaşındaki babası Bakuer Namazi'nin tutuklanmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Toner, “Siamak Namazi haksız yere İran’da bir yıldır tutuklu bulunmaktadır. UNICEF’de daha önce görev yapmış Bakuer Namazi de Şubat 2016 sonunda tutuklanmıştır. Özellikle Bakuer Namazi’nin sağlığı hakkında endişe duymaktayız.” ifadesini kullandı.

ABD vatandaşlarının serbest bırakılması çağrısı yapan Toner, açıklamasında ABD ve İran ilişkilerinin önemine vurgu yaptı.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Siamak Namazi ile Bakuer Namazi, "ABD ile işbirliği" yaptıkları yönündeki suçlamalardan dolayı tutuklu bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :