"ABD İnsan Kaçakçılığı Danışma Konseyi" raporu

"ABD İnsan Kaçakçılığı Danışma Konseyi" raporu

Obama'nın 2015 yılında onbir insan kaçakçılığı mağdurunu bir araya getirerek kurduğu “ABD İnsan Kaçakçılığı Danışma Konseyi”nin ilk raporu yayınlandı

WASHINGTON (AA) – ABD Dışişleri Bakanlığı bünyesinde bir araya gelen insan kaçakçılığı mağdurları, bir rapor hazırlayarak insan kaçakçılığını önlemek için önerilerini sundu.

ABD Başkanı Barack Obama'nın 2015 yılında 11 insan kaçakçılığı mağdurunu bir araya getirerek oluşturduğu “ABD İnsan Kaçakçılığı Danışma Konseyi” ilk raporunu yayınlandı.

Raporda, insan kaçakçılığıyla mücadeleye ilişkin beş noktaya dikkat çekildi.

Güvenlik güçlerinin insan kaçakçılığına karşı mücadele etmek için gerekli eğitim alması gerektiği belirtilen raporda, “Gündelik hayatımız içerisinde uğradığımız birçok iş yeri insan trafiğinin bir parçası olabilir.” uyarısı yapıldı.

Raporda, insan kaçakçılığına karşı toplumsal bir farkındalık oluşturulması gerektiğine vurgu yapıldı ve hayat kadınlarının çoğu zaman insan kaçakçılığının bir parçası olduğuna değinilerek “Onlar birer mağdur.” ifadesine yer verildi.

İnsan kaçakçılığı mağdurlarına ve onların ailelerine yönelik destek programlarının hazırlanması gerektiği kaydedilen raporda, mağdurların çocuklarının da ciddi şekilde etkilendiği ve kendileri için iyi bir gelecek hazırlama sorunu yaşadıkları bildirildi.

Raporda, İnsan kaçakçılığının en fazla görüldüğü sektörler olan tarım alanları ve fabrikalara yönelik önlemler alınması gerektiğine dikkat çekildi.

Raporda ayrıca, insan kaçakçılığı mağdurlara yönelik ekonomik alanda ve eğitimde daha fazla olanaklar sağlanması gerektiğine vurgu yapılarak, mağdurların tekrar hayata tutunabilmeleri için kendilerine danışmanlık ve rehberlik gibi hizmetler verilmesi gerektiği belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :