"ABD ile ilişkileri gözden geçireceğiz"

"ABD ile ilişkileri gözden geçireceğiz"

Venezuela Dışişleri Bakanı Moncada, kurucu meclis üyelerinin seçiminin, planlandığı gibi 30 Temmuz'da yapılacağını, ABD Başkanı Trump'ın kurucu meclis oluşturulmasına yönelik açıklamalarının ardından ülkesinin bu ülkeyle ilişkilerini gözden geçireceğini a

CARACAS (AA) - Venezuela Dışişleri Bakanı Samuel Moncada, ülkesinin ABD ile ilişkilerini gözden geçireceğini bildirdi.

Moncada, devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, ülkede kurucu meclis üyelerinin seçiminin, planlandığı gibi 30 Temmuz'da yapılacağını belirtti.

Dışişleri Bakanı Moncada, ABD Başkanı Donald Trump'ın kurucu meclis oluşturulması planına karşı açıklamalarının ardından, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kendisinden ABD ile diplomatik ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesini istediğini söyledi.

ABD Başkanı Trump, Maduro yönetiminin 30 Temmuz'da kurucu meclis oluşturulması planını uygulaması halinde "ABD'nin güçlü ve süratli ekonomik adımlar atacağını" ifade etmişti.

Trump, "Venezuela halkı bir kez daha demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünden yana olduğunu açıkça gösterdi ancak onların güçlü ve cesur eylemleri, diktatör olma rüyası gören kötü bir lider tarafından gözardı ediliyor." değerlendirmesinde bulunmuştu.

- 7 milyondan fazla Venezuelalı oy kullanmıştı

Venezuela'da muhalefet liderleri, Devlet Başkanı Maduro'nun anayasanın yeniden yazılması için kurucu meclis oluşturulması planına karşı ülke genelinde 24 saatlik grev çağrısında bulunmuş, pazar günü de sembolik referandum düzenlemişti. Gayriresmi referandum için 7 milyonu aşkın Venezuelalı sandık başına gitmiş, ülke genelinde 2 bin noktanın yanı sıra 80 ülkede oy kullanan Venezuelalıların yüzde 95'i, Maduro'nun kurucu meclis oluşturulması teklifine karşı oy vermişti.

Devlet Başkanı Maduro, ülkeyi ekonomik ve siyasi krizden çıkaracak tek yolun anayasanın yeniden yazılması olduğunu savunarak 30 Temmuz'da özel meclis temsilcilerinin belirlenmesi için seçime gidileceğini açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :