ABD göçmen çocuklara ağır ilaçlar veriyor

ABD göçmen çocuklara ağır ilaçlar veriyor

Shiloh adlı gözaltı merkezinde göçmen çocuklara Parkinson ve depresyon hastalarının tedavisinde kullanılan reçetesiz psikotropik ilaçlar verildiği ortaya çıktı.

Amerika Los Angeles Bölge Mahkemesi Yargıcı Dolly Gee, Teksas'taki toplama merkezinde yanında yetişkin bir velisi bulunmayan ve zorla ailelerinden ayrılan göçmen çocuklara ailelerinin rızası olmadan psikotropik ilaçlar verilmesinin durdurulmasına hükmetti.

PARKİNSON HASTASINA VERİLEN İLACI ÇOCUKLARA VERDİLER

Konu hakkında açıklama yapan, hükümetin aile ayrımı politikasına karşı çıkan grupların koalisyonu adına Jess Morales Rocketto, “Federal bir yargıç zaten bildiğimiz şeyi doğruladı. Çocuklar hükümetin gözaltı merkezlerinde kötü muameleye, zalim ve insanlık dışı koşulllara maruz kalıyorlar” dedi.

Common Dreams adlı grubun geçtiğimiz ay bildirdiği bir habere göre, mahkeme tarafından açılan davanın konusu kar amacı gütmeyen Shiloh Islah Merkezi. “Houston yakınlarında bulunan merkezde çocuklar Parkinson ve depresyon hastalarının tedavisinde kullanılan Clonazepam, Divalproex, Benztropine ve Duloxetine gibi hapları kullanmaya zorlanıyor. Bu haplar ise onlarda baş dönmesi, uyuşukluk, acziyet belirtilerine yol açıyor.”

O MERKEZİN KAPATILMASI İSTENMİŞTİ

Shiloh adlı gözaltı merkezi daha önce de istismar, fiziksel şiddet gibi pek çok haberlerle gündeme geldiği için bu merkezin kapatılması istenmişti.

ÇOCUKLAR MAHKEME KARARINA RAĞMEN AİLELERİNDEN HALA AYRI

Geçtiğimiz Pazar günü itibarıyla 700'den fazla göçmen çocuk sığınmacı göçmen ailelerinden ayrı kalmaya devam ediyor. Bu durum ise Trump yönetimini aileleri birleştirmek için gün vererek mecbur kılan mahkeme kararına rağmen devam ediyor.