ABD Dışişleri Bakanı Kerry Mısır'da

ABD Dışişleri Bakanı Kerry Mısır'da

İsrail Cumhurbaşkanı Peres ve Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüşen Kerry, Mısır'a geldi

KAHİRE (AA) - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştükten sonra, Mısırlı yetkililerle bölgedeki son gelişmeleri ele almak üzere başkent Kahire'ye geldi.

Kahire Havalimanı yetkililerinden alınan bilgiye göre Kerry, bu gece Tel Aviv’den özel bir uçakla beraberindeki üst düzey bürokratlarla başkent Kahire'ye geldi.

Kerry ve beraberindeki heyetin, Mısırlı yetkililerle İsrail ile Filistinli direniş grupları arasında ateşkesin sağlanması çerçevesinde görüşeceği bildirildi.

Mısırlı yetkililerin, ateşkesin sağlanması için "Gazze'den ambargonun kaldırılması, İsrail tarafından yeniden tutuklanan Filistinlilerin serbest bırakılması, Gazze'de balıkçıların avlanmasına izin verilmesi, sınır kapılarının açılması ve ateşkes için teminatın olması gerektiği" maddeleri üzerinde ısrar edeceği belirtildi. 

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı