ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İrlanda'da

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İrlanda'da

Kerry, İrlandalı mevkidaşı Flanagan ile görüştü

LONDRA (AA) - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İrlanda'ya yaptığı günübirlik ziyarette mevkidaşı Charles Flanagan ile bir araya geldi.

İrlanda Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkenin Tipperary bölgesinde yapılan görüşmenin görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, bakanların görüşmede, ABD-İrlanda ilişkileri, Suriye, Kuzey İrlanda ve Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılma (Brexit) kararı konularını ele aldıkları belirtildi. İrlanda Dışişleri ve Ticaret Bakanı Flanagan, görüşmede, Kerry'yi İrlanda'da görmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

- İrlanda'dan Kerry'ye barış ödülü

Kerry, İrlanda temasları kapsamında bugün Tipperary Uluslararası Barış Ödülü'nü teslim alacak. Ödülün organizatörleri, Kerry'nin küresel krizlere çözüm bulunmasına yönelik çabalarından dolayı ödüle layık görüldüğünü bildirmişti.

Ödülü daha önce alan isimler arasında, suikasta kurban giden eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Pakistan'da eğitim faaliyetlerine destek verdiği için Taliban tarafından başından vurulan Pakistanlı genç kız Malala Yusufzay ve 2013 yılında yaşamını yitiren eski Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela bulunuyor.

- Londra'yı ziyaret edecek

Kerry, İrlanda temaslarının ardından Birleşik Krallık'a geçecek. Kerry'nin bu çerçevede, İngiltere'nin başkenti Londra'da yarın uluslararası mevkidaşlarıyla bir araya gelerek Libya'daki durumu görüşmesi bekleniyor. John Kerry'nin ayrıca Londra Belediye Başkanı Sadık Han ile yapacağı toplantıda iklim değişikliği ve aşırılıkla mücadele konularına değinmesi öngörülüyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :