ABD Devlet Başkanı Yardımcısı Biden, Ukrayna'da

ABD Devlet Başkanı Yardımcısı Biden, Ukrayna'da

Joe Biden, temaslarda bulunmak üzere geldiği Ukrayna'da, Kiev Belediye Başkanı Kliçko tarafından karşılandı

KİEV (AA) - ABD Devlet Başkanı Yardımcısı Joe Biden, temaslarda bulunmak üzere Ukrayna'ya geldi.

Eşinin de refakat ettiği Joe Biden'i Kiev'deki Borispol Havaalanı'nda Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko karşıladı. Biden, havaalanında herhangi bir açıklama yapmadı.

Yarın resmi görüşmelerini yapacak Biden'ın, Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Başbakan Arseniy Yatsenyuk ile görüşmesi beklenirken, bu görüşmelerde ülkenin doğusundaki durum ile ülkede gerçekleştirilmesi öngörülen reformların ele alınması öngörülüyor.

Biden'ın, ülkedeki temasları çerçevesinde ayrıca yolsuzlukla mücadeleye ilişkin yuvarlak masa toplantısına katılması ve bununla ilgili sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya gelmesi de bekleniyor.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yevgeniy Perebyynis, yarın Ukraynalı üst düzey yöneticilerle görüşecek Biden'ın, bu görüşmelerde siyasi ve ekonomik işbirliğinin yanı sıra, doğudaki durum ve ABD'nin enerji konusu da dahil Ukrayna'ya güvenlik meselelerinde göstereceği yardım konularının ele alacağını dile getirdi.

ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın Ukrayna ziyaretinin, ülkede eski hükumetin devrilmesi ile sonuçlanan Meydan olaylarının başlamasının birinci yıl dönümünün yarınki kutlamalarına denk gelmesi de dikkati çekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :