ABD, DAEŞ liderlerinden biri için ödül koydu

ABD, DAEŞ liderlerinden biri için ödül koydu

Yabancı savaşçıların Suriye'ye ulaşımında rol oynayan DAEŞ terör örgütü liderlerinden Ebu Muhammed el-Şimali'nin yakalanmasını sağlayana 5 milyon dolar ödül verilecek

ABD yönetimi, DAEŞ terör örgütü liderlerinden Ebu Muhammed el-Şimali'nin yakalanmasına yardım edenlere milyonlarca dolar ödül vereceğini duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, “Adalet İçin Ödül” programı kapsamında DAEŞ için yabancı savaşçıların Suriye'ye ulaşımı konusunda önemli rol oynayan Şimali'nin yakalanması için 5 milyon dolar ödül verileceği bildirildi.

Açıklamada, Şimali'nin 2005 yılından beri El-Kaide ve daha sonra da DAEŞ için çalıştığı belirtilerek, "Şimali şu anda DAEŞ'in göçmenler ve loijistik destek biriminin önemli liderlerinden biri olduğu vurgulandı. Bakanlık, Şimali'nin yabancı savaşçıların Türkiye ve Suriye'nin Cerablus şehri üzerinden ulaşımını sağladığını kaydetti.

 ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı çalışan Diplomatik Güvenlik Ofisi, “Adalet İçin Ödül” programı dahilinde 1984 yılından beri 80 kişiye 125 milyon dolar ödeme yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı