ABD Başkanı Obama, Guterres ile görüştü

ABD Başkanı Obama, Guterres ile görüştü

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Barack Obama, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliğine seçilen Antonio Guterres ile Beyaz Saray’da bir araya geldi. Oval...

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Barack Obama, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliğine seçilen Antonio Guterres ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.

Oval Ofis’te yapılan görüşme öncesi Obama ve Guterres görüntü alan basın mensuplarına kısa birer açıklama yaptı.

Obama, 1 Ocak’tan itibaren BM Genel Sekreterliğini yürütmeye başlayacak olan Guterres’i öven ifadeler kullandı.

Guterres’in etkileyici bir lider olacağını, kendilerine daha önce sığınmacılarla ilgili yaptıklarıyla gösterdiğini belirten Obama, sığınmacı sorunlarının da aralarında bulunduğu birçok zorlukla karşı karşıya bulunduklarını kaydetti.

Obama, "Bu tür zorlukların çoğaldığı ve dünyada çok büyük bir belirsizliğin olduğu dönemde, BM Genel Sekreterliğinde etkili bir partnere sahip olmak son derece önemli." dedi.

Antonio Guterres ise görevi süresince Obama ve 20 Ocak’ta Obama’nın yerini alacak Donald Trump ile yakından çalışacağını bildirdi.

Dünyanın daha etkin, güçlü ve reform yanlısı bir yaklaşım sergileyen BM’ye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Guterres, bunu gerçekleştirmek için çabalayacığını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :