ABD askerinin başına çuval geçirme girişimine ilişkin dava

ABD askerinin başına çuval geçirme girişimine ilişkin dava

Adana'daki İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığında bir ABD askerinin başına çuval geçirme girişiminde bulunulmasıyla ilgili Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 3 sanığın yargılandığı davanın duruşması yapıldı

ADANA (AA) - Adana'daki İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığında bir ABD askerinin başına çuval geçirme girişiminde bulunulmasıyla ilgili Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 3 sanığın 12'şer yıl hapis istemiyle yargılandığı davaya devam edildi.

Adana 20'nci Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar eski TGB Adana İl Başkanı Yalçın Semir Akarsu ile TGB üyesi Cenk Kızılırmak ve avukatları hazır bulundu. Diğer sanık eski TGB Genel Sekreteri Sinan Sungur ise duruşmaya katılmadı. Başına çuval geçirilmek istenen ABD'li asker Nicholas Allen Rockwell de duruşmaya katılmadı.

TGB Genel Sekreteri Özgür Bursalı da izleyici olarak duruşmada yer aldı.

Duruşmaya, mahkeme hakiminin olmaması nedeniyle başka bir asliye ceza mahkemesinin hakimi başkanlık etti. Duruşma, mahkemeye atanacak yeni hakimin dosyayı incelemesi için 27 Şubat'a ertelendi.

TGB Genel Sekreteri Bursalı ve sanık yakınları, duruşmanın ardından İnönü Parkı'nda basın açıklaması yaptı.

- Olay

Üniversite öğrencisi, eski TGB İl Başkanı Yalçın Semir Akarsu ve TGB üyesi Cenk Kızılırmak, Çukurova Üniversitesi Kulübü öğrencileriyle 16 Nisan 2016'da, İncirlik'teki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığında düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğine katılmış, etkinlik sonrası Akarsu ve Kızılırmak, ABD'li asker Nicholas Allen Rockwell'in başına çuval geçirmek istemişti.

Cep telefonuyla çekilen görüntüler dönemin TGB Genel Sekreteri Sinan Sungur'a gönderilmiş ve bunlar TGB'nin internet sitesinden yayınlanmıştı. Soruşturma kapsamında da sanıklar hakkında "Askeri yasak bölgelere girme" suçundan 5 yıl, "hakaretten" 2 yıl ve "Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'na aykırılık" suçundan da 5 yıl olmak üzere toplam 12'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :