ABD, Afganistan’da Taliban’ı hedef aldı

ABD, Afganistan’da Taliban’ı hedef aldı

Pentagon, ABD Başkanı Obama’nın ordunun Afganistan’daki görev alanını genişletmesinin ardından ABD güçlerinin bu ülkede ilk kez hava saldırısı düzenlediğini açıkladı

WASHINGTON (AA) – ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Başkan Barack Obama’nın Afgan kuvvetlerine Taliban’la mücadelede daha fazla yardım edilmesi emrinin ardından ABD kuvvetlerinin ülkenin güneyinde ilk kez hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, Bakanlık'ta düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin ABD güçlerinin Afganistan’da düzenlediği hava saldırısına ilişkin sorularını yanıtladı.

Obama’nın Taliban’la savaşta Afgan güçlerine savaş alanlarında daha fazla destek sunulmasına ilişkin direktifinin ardından ilk kez hava saldırısı düzenlendiğini belirten Cook, “Bu yetkiler altında yapılan operasyonların bulunduğunu teyit edebilirim.” dedi.

Cook, operasyonların güvenliği açısından hava saldırılarına dair daha fazla bilgi aktaramayacağını ifade ederek, “ Bu saldırılar Afganistan’ın güney bölgesinde yapıldı. Devam eden operasyonlar olduğu için bundan daha fazla bilgi veremem.” diye konuştu.

Pentagon yetkilileri, Başkan Obama’nın, ordunun, aralarında hava saldırılarının da genişletilmesi olan Afganistan’daki görev alanını genişleten kararlarını yaklaşık iki hafta önce duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :