ABD Adalet Bakanı Sessions’a protesto

ABD Adalet Bakanı Sessions’a protesto

Adalet Bakanlığı önünde toplanan bir grup, Rusya Büyükelçisi ile görüştüğü gerekçesiyle Adalet Bakanı Jeff Sessions’a istifa çağrısında bulundu

WASHINGTON (AA) - ABD Adalet Bakanlığı önünde toplanan aralarında Demokrat Kongre üyelerinin de bulunduğu bir grup, Adalet Bakanı Jeff Sessions’a, Rusya Büyükelçisi ile görüştüğü iddiaları üzerine istifa etmesi çağrısında bulundu.

Yaklaşık yüz kişinin katıldığı protestoda Sessions’ın Ruslarla olan ilişkisinin incelenmesi ve bu süre zarfında da istifa etmesi gerektiği belirtildi.

Ellerinde, “Yalancı”, “Putin’in kuklasını görevden alın” yazılı pankartlar taşıyan göstericiler “Tutuklayın onu” diye slogan attı.

Protesto gösterisinde konuşan Maryland vekili Jamie Raskin, “Her gün başka bir üst düzey Trump yetkilisinin Rus hükümetinin üst düzey yetkilileri ile Vladimir Putin ve KGB’nin eski başkanı ile birşeyler karıştırmış olduğunu öğreniyoruz.” ifadesini kullandı.

Sessions’ın yeminli iken yalan söylediğini öne süren Raskin, Cumhuriyetçilerin Sessions’a görevden çekilmesi çağrısında bulunduğunu dile getirerek “Onlar görevden çekil diyorlar biz ise istifa et diyoruz.” dedi.

Sessions'ın Senatoda başkanlık yarışı kampanyası sırasında Ruslarla görüşmediğini söylediği halde Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile haziran ve eylül aylarında iki kez görüştüğü iddia edildi.

Adalet Bakanı Sessions "Kampanyayı konuşmak için asla Rus yetkililerle görüşmedim. Bu iddiaların neyle ilgili olduğuna dair bir fikrim yok. Bu yanlıştır.” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :