ABD 10 bin Suriyeli mülteci hedefini tutturuyor

ABD 10 bin Suriyeli mülteci hedefini tutturuyor

WASHINGTON (AA) - ABD yönetimi, bir yılda 10 bin Suriyeli mültecinin ülkeye alınması hedefini tutturduğunu açıkladı.Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı...

WASHINGTON (AA) - ABD yönetimi, bir yılda 10 bin Suriyeli mültecinin ülkeye alınması hedefini tutturduğunu açıkladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, 10 bininci Suriyeli mültecinin bugün ülkeye giriş yapacağını bildirdi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Rice, ABD Başkanı Barack Obama'nın 1 Ekim'de başlayan mali yıl içinde ülkeye alınacak Suriyeli mülteci sayısının artırılması talimatı verdiğini ve 10 bin sayısının hedef olarak koyulduğunu hatırlatarak, "Bugün bu hedefi bir ay öncesinde tutturduğumuzu açıklamaktan memnuniyet duyuyorum." ifadesini kullandı.

Rice, yeni bir yıl içinde ABD'nin Myanmar, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, El Salvador, Irak, Ukrayna ve Somali başta olmak üzere 85 bin mülteci kabul etmeyi planladığını belirtti.

Obama yönetiminin ülkeye kabul edilecek Suriyeli mültecilerin sayısını artırması özellikle muhafazakar Cumhuriyetçi kesimlerin tepkisini çekiyordu. Yönetim, bu tepkilere karşılık mültecilerin çok sıkı bir taramadan sonra kabul edileceğini açıklamıştı.

ABD'ye mülteci olarak gitmek üzere başvuru yapan kişiler kendi ülkelerinde ya da ABD dışında bulundukları ülkelerde taramadan geçiriliyor. Başvuruları kabul edildiğinde mülteciler ABD'ye geliyor ve ABD Mülteci Yerleştirme Ofisi ile çalışan kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından ülkenin çeşitli yerlerine yerleştiriliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :