Abbas ve Meşal'den Yıldırım'a tebrik telefonu

Abbas ve Meşal'den Yıldırım'a tebrik telefonu

ANKARA (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Başbakan Binali Yıldırım'ı telefonla ayrı ayrı arayarak,...

ANKARA (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Başbakan Binali Yıldırım'ı telefonla ayrı ayrı arayarak, yeni görevi dolayısıyla tebrik etti.

Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile Başbakan Yıldırım telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Abbas, Yıldırım'ı başbakanlık görevini üstlenmiş olması dolayısıyla tebrik etti.

Filistin davasına verdiği destek için Türkiye'ye ve Türk halkına teşekkürlerini ileten Mahmud Abbas, Türkiye'nin Paris Konferansı'na üst düzeyli katılımını önemsediğini dile getirdi.

Abbas görüşmede ayrıca, Filistin'le ilgili uluslararası gelişmeler ile ikili iş birliği konularını karşılıklı değerlendirme arzusunu da ifade etti.

Binali Yıldırım, tebrik telefonu için Abbas'a teşekkür ederek, kendisini önümüzdeki dönemde Türkiye'de görmekten memnuniyet duyacağını belirtti.

Türkiye'nin Filistin halkına ve haklı davasına desteğinin süreceğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin Paris Konferansı'na da üst düzey bir heyetle iştirak edeceğini bildirdi.

Binali Yıldırım, en kısa zamanda Filistin Devleti'nin uluslararası alanda tam kabul gören, bağımsız bir devlet olarak tanınacağına olan inancını da dile getirdi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal de Başbakan Yıldırım'ı telefonla arayarak, AK Parti Genel Başkanlığı ve başbakanlık görevlerini üstlenmesi dolayısıyla tebriklerini ifade etti.

Görüşmede, Türkiye'nin istikrar ve başarısının bölge için büyük önem arz ettiğini dile getiren Halid Meşal, Türkiye'nin Filistin halkına yakın desteği için teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :