Abbas, "ateşkes" için Ürdün'de

Abbas, "ateşkes" için Ürdün'de

Ürdün Kralı Abdullah ile Filistin Devlet Başkanı Abbas biraraya geldi

AMMAN (AA) - Ürdün Kralı Abdullah ile başkent Amman'daki Kral Hüseyin Sarayı'nda biraraya gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mısır'ın ateşkes girişiminin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Ürdün Kraliyet Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Filistin Devlet Başkanı Abbas, Ürdün Kralı Abdullah ile başkent Amman'daki Kral Hüseyin Sarayı'nda biraraya gelerek, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ve muhtemel ateşkes girişimlerini görüştü.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Kral Abdullah'ın Gazze'ye yönelik saldırıların uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve saldırıların sona ermesi için Mısır'ın ateşkes girişiminin desteklenmesi görüşünü benimsediğini yinelediği belirtildi.

Kral Abdullah'ın Ortadoğu'da barış ve güvenliğin sağlanması için Filistin sorununun çözümüne vurgu yaptığı kaydedilen açıklamada, İsrail-Filistin sorununun iki devletli çözümle sona ereceğini tekrarladığı yazıldı.

Açıklamada, Abbas'ın İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıların "sadece felaket getirdiğini" ve bölgenin barış ve güvenliğine zarar verdiğini söylediği belirtildi.

Abbas'ın İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durması için Mısır'ın ateşkes girişiminden başka seçenek olmadığını belirttiği açıklamada, Abbas'ın "Çocuk, kadın ve yaşlıların ölümünü durdurmak için ateşkes umudu var" sözlerine yer verildi.

Açıklamada, Abbas'ın Mısır'ın girişiminin temelinde ateşkes sağlanacağını ve taleplere ilişkin de görüşmeler yapılacağını ifade ettiği kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı