AB ülkelerinin büyükelçileri Adana'da

AB ülkelerinin büyükelçileri Adana'da

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger ve beraberindeki AB ülkelerinin büyükelçileriyle, Adana mutfağına özgü yemeklerin ikram edildiği akşam yemeğinde bir araya geldi

ADANA (AA) - AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ve beraberindeki AB ülkelerinin büyükelçileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için kente gelen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger ve beraberindeki AB ülkelerinin büyükelçileriyle bir restorantta akşam yemeğinde buluştu.

Çelik, yemek öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, büyükelçilerle birçok konuda birlikte çalıştıklarını söyledi.

Misafirleri için özel Adana yemekleri hazırladıklarını belirten Çelik,"Adana kebabı başta olmak üzere şimdiye kadar sürdürdüğümüz çalışmaları yemekli bir ortamda devam ettireceğiz. Onları burada görmekten mutluyum. Epeydir bir Adana programı yapmak istiyordum. Bu vesile ile bir araya geldik. Onlar bizim yakın mesai arkadaşımız. Slovakya büyükelçisi Türkiye konularında hep ilgili bir arkadaşımız." diye konuştu.

Slovakya Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova ise Bakan Çelik'i ve Adana'yı ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Dayanışma içinde olduklarını göstermek için ilk olarak bombalı saldırının düzenlendiği Adana Valiliği otoparkını ziyaret ettiklerini ifade eden Turenicova, "Vali ve belediye başkanıyla çok güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Çukurova Üniversitesi’nden son derece etkilendik. Küçük Suriyeli çocukların eğitim gördüğü okulda duygusal bir atmosferle karşılaştık. Adana Ticaret Odası’nın ekonomik başarısından etkilendik. Hepinize muhteşem ev sahipliğiniz için teşekkür ediyorum."dedi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger de Suriyeli çocukların eğitim gördüğü ve AB fonlarıyla yapılan okulu ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

- "Ankara'ya muhteşem bir birikimle döneceğiz"

Türkiye’nin ev sahipliğinden etkilendiklerini belirten Berger, "Bizi davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Adana mutfağına özgü yemekleri tadacağımız için de teşekkür ederiz. Yarın yine programımız devam edecek Ankara’ya muhteşem bir tecrübe ve birikimle dönmüş olacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından basın mensuplarının alınmadığı yemekte misafirlere lahmacun, peynirli pide, ciğer şiş, içli köfte, kebap ve şalgam suyu ikram edildi.

Öte yandan heyet, yemek öncesi Adana Ticaret Odası'nı (ATO) ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı olarak gerçekleşti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :