AB İklim Eylem Haftası

AB İklim Eylem Haftası

İKV Başkanı Zeytinoğlu:- "Herkesin katkısıyla iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratılabilir. İğde ağacı karbondioksitin oksijene dönüşümüne oldukça güçlü katkı veren bir ağaç olduğu hafta kapsamında dikmek için bu ağacı seçtik"

İSTANBUL (AA) - İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, herkesin katkısıyla iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratılabileceğini söyledi.

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ve Küçükçekmece Belediyesi iş birliğiyle Avrupa Birliği İklim Eylem Haftası kapsamında, ''Herkes bir fark yaratabilir'' mesajıyla iğde ağacı dikimi etkinliği düzenlendi.

Zeytinoğlu, iklim değişikliği ve çevrenin korunması konusuna dikkati çekmek amacıyla Küçükçekmece Nikah Sarayı bahçesinde düzenlenen programda, karbon salınımlarını azaltma hedefleri konusunda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirtti.

Etkinlikte sayısal anlamda çok fazla ağaç dikilmeyeceğini ifade eden Zeytinoğlu, ''Herkesin katkısıyla ilkim değişikliği konusunda farkındalık yaratılabilir. İğde ağacı karbondioksitin oksijene dönüşümünde oldukça güçlü katkı veren bir ağaç olduğu için program kapsamında dikmek için bu ağacı seçtik.'' dedi.

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan da konuşmasında, dünyada hızlı şehirleşme, seri üretimin artması ve sanayi devriminin olumlu katkılarının yanında doğayı kirletmek ve iklimi bozmak gibi olumsuz sonuçları olduğunu vurguladı.

Yeryüzü sıcaklığının ve havadaki karbondioksit oranının arttığına dikkati çeken Şencan, ''Bu geleceğe dönük ciddi endişe demek. Bizler atalarımızdan miras kalan bir dünyada değil, çocuklardan ödünç aldığımız bir dünyada yaşıyoruz. Dolayısıyla bu çevreyi kullanırken, gelecek nesillere borçlu olduğumuzun bilincinde olmalıyız. İçinde olduğumuz çevreyi kirletmeden çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmalıyız.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından bahçeye iğde ağacı dikildi, etkinliğe katılan çocuklara iğde ağacı fidesi hediye edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :