AB büyükelçileri Hatay’da

AB büyükelçileri Hatay’da

Büyükelçiler Dörtyol ilçesinde AB desteğiyle yapılacak yeni devlet hastanesinin temel atma törenine katıldı

HATAY (AA) – Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin büyükelçileri Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yapılacak devlet hastanesinin temel atma törenine katıldı.

AB Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen gezi kapsamında Hatay’da bulunan 20 kadar AB ülkesinin büyükelçileri ve diplomatları, gezinin son gününde AB fonlarıyla yapılacak 250 yataklı Yeni Dörtyol Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine iştirak etti.

Törende konuşan Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries, Türk yetkililerin Paris’teki Notre Dame Katedrali'nin yanması nedeniyle üzüntü ve dayanışma ifadelerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Türkiye’nin Suriyelilere ev sahipliği yapmasını takdirle karşıladıklarını belirten Fries, Fransız Kalkınma Ajansı aracılığıyla Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen projeyle inşa edilecek hastanenin iki yıl sonra hizmete açılmasının planlandığını, yeni hastanenin yüksek kalitede sağlık hizmeti sunacağını söyledi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger de Suriye’den kaçmak zorunda kalanları ağırlamasından dolayı Türkiye’nin yükünün farkında olduklarını kaydetti.

Türkiye ile dayanışma gösterdiklerini vurgulayan Berger, “Bu hastane, desteğimizin açık bir örneğidir.” dedi.

Yakında Kilis’te yapılacak bir devlet hastanesiyle iki ildeki yeni hastanelerin toplam 550 yatak kapasitesiyle hizmet vereceğini dile getiren Berger, hastanelerin yapımıyla iş ve eğitim imkanlarının da ortaya çıkacağını bildirdi.

Berger, Türkiye ve AB’nin Suriye krizinin çözümü ve Suriyelilerin evlerine dönebilmesi için birlikte çalıştığını ifade etti.

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Türkiye’nin ekmeğini bölüşen, kucağını darda kalmışa açan, bölgesinde lider bir ülke olduğunu belirterek, Hatay’da 400 bin Suriyeli bulunduğunu aktardı.

Türkoğlu, Türkiye’nin desteğinin devam edeceğini, Avrupa ülkelerinin de desteğinin sürmesini beklediklerini vurguladı.

Türkoğlu ayrıca, Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın nedeniyle üzüntülerini dile getirdi.

Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan da yeni hastanenin Dörtyol, Erzin ve Payas ilçelerine ve bu üç ilçenin nüfusunun yüzde 11’ini oluşturan Suriyelilere hizmet vereceğini aktardı.

Özkan, yeni hastanenin mevcut hastanenin 3 katı büyüklüğünde olacağına işaret ederek, emeği geçenlere ve hibe sağlayan AB ile Fransız Kalkınma Ajansına teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından katılımcılar düğmeye basarak Yeni Dörtyol Devlet Hastanesi'nin temelini birlikte attı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :