AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır İspanya'da

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır İspanya'da

Bakan Bozkır, İspanya Senato Başkanı Escudero ve Dışişleri Bakanı Garcia-Margallo ile görüştü

MADRİD (AA) - AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, resmi temaslar için geldiği İspanya'da Senato Başkanı Pio Garcia Escudero ve Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-Margallo ile ayrı ayrı görüştü.

Türkiye'nin AB sürecine en kuvvetli desteği veren ülkelerden İspanya'ya resmi ziyaret düzenleyen Bozkır, başkent Madrid'de ilk olarak Senato Başkanı Pio Garcia Escudero ile bir araya geldi. Senato binasında, basına kapalı yapılan yaklaşık yarım saatlik görüşme sonrasında Senato Başkanı Escudero, Senato girişindeki bir odada asılı olan iki Osmanlı padişahının portrelerini Bakan Bozkır'a gösterdi.

AB Bakanı Bozkır, daha sonra İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-Margallo ile çalışma yemeğinde buluştu. Burada da ikili ve heyetler arası görüşmeler yapıldı.

Basına verilen bilgiye göre, Bakan Bozkır'ın bugünkü temaslarında öncelikli olarak iki ülke arasındaki ilişkiler, Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci, Avrupa'daki radikalizm ve teröre karşı yürütülmesi gereken ortak mücadele konuları ele alındı. 

Volkan Bozkır, Madrid'deki temasları çerçevesinde yarın İspanya İşadamları Derneği üyelerine hitap edecek ve bazı büyük İspanyol şirketlerin üst düzey yetkilileri ile görüşecek. Bozkır, ayrıca İspanya'daki önemli düşünce kuruluşu Elcano Vakfı'nın temsilcileriyle görüş alışverişi yapacağı bir toplantıya katılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı