AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır:

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır:

"Hükümeti kurma amacıyla gayet iyi niyetle ve detaylı çalışma kapsamında istikşafi görüşmeler sürüyor, önümüzdeki haftaya kadar da devam edecek. Ya 'Bu hükümet kurulamıyor' yahut da 'Bu hükümet kurulabilir' denilecek. O noktada da AK Parti ve CHP genel ba

İSTANBUL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, hükümeti kurma amacıyla istikşafi görüşmelerin sürdüğünü ve gelecek haftaya kadar da devam edeceğini belirterek, "Tabiatıyla bunun sonucunda şayet bir hükümet kurulamıyorsa da işin en kolay çözüm yolu tekrar millete gidilip yeni bir görüş alınmasıdır" dedi.

Bozkır, AK Parti Eyüp İlçe Başkanlığı ile Eyüp Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozkır, 2. bölge milletvekili olarak seçimlerde kendisine gösterilen destek ve teveccühün teşekkürü anlamında ilçeleri ziyaret ettiğini dile getirdi. 

Volkan Bozkır, seçimlerin ardından tek bir partinin hükümet kuramayacağı bir tablonun ortaya çıktığına değinerek, "Demokrasilerde milletin mesajı, bütün partilerin başının üstünde olması gereken bir husustur. AK Parti olarak da biz bu mesajı saygıyla karşıladık. Tabii bu tabloyu şimdi bir koalisyon hükümeti kurma çabası değil, ülkeyi hükümetsiz bırakmama çabası olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

CHP ile hükümet kurma çalışmalarının yürütüldüğünü hatırlatan Bozkır, şöyle devam etti:

"Hükümeti kurma amacıyla gayet iyi niyetle ve detaylı çalışma kapsamında istikşafi görüşmeler sürüyor, önümüzdeki haftaya kadar da devam edecek. Ortaya çıkan tablo liderlere arz edilecek. Ya 'Bu hükümet kurulamıyor' yahut da 'Bu hükümet kurulabilir' denilecek. O noktada da AK Parti ve CHP genel başkanları bu tabloyu ileriye götürmek veyahut da 'Kurulamıyor' mütalaası karşısında 'Kurulabilir hale getirilebilir mi?' kendi aralarında konuşacaklar. Dolayısıyla şu andaki konumuz; CHP ile yürütülen ülkeyi hükümetsiz bırakmama çalışmalarıdır. Tabiatıyla bunun sonucunda şayet bir hükümet kurulamıyorsa da işin en kolay çözüm yolu, tekrar millete gidilip, yeni bir görüş alınmasıdır. AK Parti teşkilatlarımız son derece vefakar, cefakar çalışkan teşkilatlardır. Zaten parti teşkilatlarının da seçim ne zaman olacaksa ona hazırlıklı olmalarıdır. Bizim bu açıdan tekrar görüş tazelemeye ihtiyacımız yok, zaten teşkilatlar her zaman hazırdır. AK Parti olarak bizim seçimlerde en ufak bir endişemiz yoktur. Her zaman millete gitmeyi önemli unsur olarak görürüz ama şu andaki konumuz, ülkeyi hükümetsiz bırakmama çabalarının sonucunu görmektir."

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, birinci hedeflerini "ülkeyi hükümetsiz bırakmamak" şeklinde açıklayarak, seçimin ardından AK Parti'nin içinde bulunmadığı bir hükümetin kurulamayacağının anlaşıldığını, hükümetin CHP veya MHP ile kurulacağını söyledi. 

- "Önümüzdeki günlerde bu mücadelenin sonuçları daha iyi anlaşılacaktır" 

Volkan Bozkır, seçimlerin ardından hükümetin istifa ettiği ve yeni hükümet kurma çabalarının sürdüğü bir ortamda Türkiye'yi terör eylemleriyle rahatsız etme, huzuru, istikrarı bozma girişimlerinin ortaya çıktığını belirterek, "Türkiye'de hükümet, Türkiye Cumhuriyeti hükümetidir. Eğer bir günü bile kalmış olsa bu hükümetin o bir gün zarfında Türkiye'nin yararı, güvenliği, istikrarı için bir karar alınması gerekiyorsa bu kararı Türk hükümeti alır. Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden bir tablo ortaya çıktığında da Türkiye, bütün terör örgütlerine, DEAŞ olsun, DHKP/C olsun, PKK olsun, aynı anda Türkiye'nin güvenliğini sağlamak için bir mücadeleyi başlatmıştır" diye konuştu.

Suruç'taki terör saldırısında 32 vatandaşın öldüğünü, sonraki günlerde PKK'nın çeşitli terör saldırılarında 10'un üzerinde şehit verildiğini anlatan Bozkır, şunları kaydetti:

"Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye'nin özelliği bu ülkenin bütünlüğü, varlığı, bağımsızlığı ve istikrarı için Türkiye her zaman şehitler vermiştir. Bundan sonra da Türk bayrağını yere koymamak için şehitler verecektir. Önemli olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasıdır, Türk bayrağının dalgalanmasıdır. İnşallah bu teröre karşı vermekte olduğumuz mücadeleden başımız dik olarak çıkacağız. Bunda en ufak bir tereddüdümüz yok. Önümüzdeki günlerde bu mücadelenin sonuçları daha iyi anlaşılacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı