AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır:

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır:

"TBMM Başkanı seçilemez dendi, bakın Meclis Başkanı seçildi. Bugün Meclis başkanını seçebilmiş ve Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama yolunda ilerleyen bir tablo oluşmuş durumda"

İSTANBUL (AA) - AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "TBMM Başkanı seçilemez dendi, bakın Meclis Başkanı seçildi. Bugün Meclis başkanını seçebilmiş ve Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama yolunda ilerleyen bir tablo oluşmuş durumda" dedi.  

AK Parti İstanbul Gençlik Kollarınca Eyüp Ensari Konağı'nda düzenlenen geleneksel sahur programında konuşan Bozkır, genç öğrencileri gördüğünde üniversite yıllarını hatırladığını belirtti.

Bozkır, o yıllarda Türkiye'de 7-8 üniversite bulunduğunu ve sınava giren 33 bin kişiden 11 bininin kazandığını anlatarak, bu rakamların Türkiye'nin nerelerden nerelere geldiğini gösterdiğini söyledi. Bozkır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerçekten o yılları hatırlamak lazım. 7 üniversiteden bugün 185'in üzerinde üniversiteye ulaştık. 5 milyon üniversiteli öğrencimiz var. 22 milyon öğrencimiz de eğitim sisteminin içinde. Bu rakam belki Avrupa'da 10 ülkenin nüfusundan daha fazla. Allah'a bin şükürler olsun, bu kadar güzel ve kaliteli bir eğitimi Allah ülkemize nasip etti. Tabii bunun da kıymetini bilmemiz gerekir. Benim üniversite yıllarımda, üniversiteye kayıt olmak kolaydı ama okurken üniversitede çatışmalar vardı. İnsanlar birbirlerini öldürüyordu. O günkü ortamdan bugün böyle huzur içinde, sadece eğitimi hedef alan ve Türkiye'yi düşünen, ülkesine nasıl katkıda bulunacağını düşünen gençleri yetiştiriyor olmak hem ülkemizin büyük bir kazancı hem de kıvancı. Tabii ki bilgiye bu kadar kolay ulaşmak siz öğrenci arkadaşlarımıza da bazı sorumluluklar yüklüyor. Çünkü bu hem kendini yetiştirme hem de bir rekabet ortamı. Bunlar çok önemli." 

Türkiye'nin son dönemlerde ekonomik, sosyal, kalkınma ve büyüme rakamlarının arttığına işaret eden Bozkır, "Türkiye'nin bugün eriştiği nokta belki de Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en güçlü noktası. Bütün rakamlara baktığınızda bunu anlamak mümkün" dedi. 

Yanlış yönetilen bir devletin nelerle karşılaşabileceğinin yeni bir örneğinin Yunanistan'da yaşandığını belirten Bakan Bozkır, şunları kaydetti:

"Biz aslında bunları ülkemizde yaşadık. Onun için Yunan komşularımızın yaşadıklarını gördüğümüzde ben buradaki bizim yaşadığımız olayları hatırlayabiliyorum. Orada da banka kuyrukları var, parasını çekemeyen insanlar var. Türkiye'de öyle bir kriz yaşandığında ve Türkiye borçlarını ödeyemez duruma geldiğinde alınan tedbirlerle Türkiye'den vatandaşlarımızın çıkışı 3 senede bir kere olabiliyordu. Oralardan geliyoruz. Türkiye mecburi reçetelerle kahve bile ithalatı edemedi o yıllarda. Oralardan geliyoruz. Bir milyon dolar kredi için Lüksemburg gibi bir ülkeden aylarca Lüksemburg'la müzakere etmek zorunda kaldı o yıllarda ülkemiz. Türkiye'nin bugünkü haline bakın. İnsanlar Türkiye'ye dönerek 'Yunanistan'ın da borcunu öde kurtulsun' diyorlar. Bugün bu paralar ödenemeyecek paralar değil. Yunanistan'a faydası olsa Türkiye komşu Yunanistan'a bunu sağlar, ama mesele bu değil. Yunanistan'ın bu duruma nasıl düştüğünü görmek, tahlil ekmel lazım ki bu duruma biz de düşmeyelim. Türkiye'nin 2000'de yaşadığı ekonomik kriz, aslında o zamanki hükümetin doğru kararlar alabilmiş olsa yaşanmayacak bir krizdi. 2 bankayı feda edebilseydik 1998'de, 2 sene sonra Cumhuriyet tarihinin en büyük krizi olarak karşımıza çıktı. Ama buradaki en önemli kavram tabii ki istikrar. Bütün bu huzur, rahatlık istikrar kelimesine bağlı."

- "Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama yolunda ilerleyen bir tablo oluşmuş durumda"

Bozkır, 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan millet iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu belirterek, siyasi partilerin buna göre hareket edeceğini söyledi.  

AK Parti'nin içinde olmayacağı bir hükümet kurulmayacağının açıkça ortaya çıktığını dile getiren Bozkır, şöyle konuştu:

"Tabiatıyla AK Parti olarak nasıl ki 13 yıldır bu ülkeyi en güzel şekilde yönetmişsek, insanlarımızı huzura kavuşturmuşsak, refah seviyesini artırmışsak biz her zaman iktidara talip olan bir parti olmuşuzdur. Bakın TBMM Başkanı seçilemez dendi, bakın Meclis Başkanı seçildi. Bugün Meclis başkanını seçebilmiş ve Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama yolunda ilerleyen bir tablo oluşmuş durumda.  İnşallah en kısa zamanda bir hükümetin kurulmasını temenni ediyoruz. Siz gençler olarak Türkiye'ye çok büyük katkılar sağladınız. Ülkemizi daha iyi bir duruma götürmek için sarf ettiğiniz çabalar da bizim en büyük motivasyonumuz ve gücümüz olacak." 

Program, gençlerin Bakan Bozkır ile toplu fotoğraf çektirmesinin ardından sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı