AB Bakanı Çelik'ten 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

AB Bakanı Çelik'ten 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik: - "Ülkemizin refahı, kalkınması ve hedeflerine ulaşması ancak adalet, emeğe saygı ve haksızlıklarla birlikte mücadele edilerek mümkün olacaktır"- "Çalışanlarımızın emeklerinin karşılığını alması ve hak ettikleri çalışma ş

ANKARA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Ülkemizin refahı, kalkınması ve hedeflerine ulaşması ancak adalet, emeğe saygı ve haksızlıklarla birlikte mücadele edilerek mümkün olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin, çok yönlü bir sosyo-ekonomik değişim ve dönüşümü de beraberinde getirdiğine işaret eden Çelik, AB'ye üyelik sürecinde yapılan reformların, her alanda olduğu gibi çalışma hakları ve çalışanların temel haklarının geliştirilmesi açısından da çok önemli katkılar sağladığına dikkati çekti.

Bakan Çelik, birlik ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ın, 2009'da resmi tatil ilan edildiğini hatırlatarak, 2012'de yapılan yasal düzenlemelerle çalışanların çağdaş sendikal haklara kavuştuğunu, çıkarılan birçok mevzuatla çalışma hayatına ilişkin standartların yükseltildiğini vurguladı.

Türkiye-AB Mali İşbirliği kapsamında finansman sağlanan projelerle hem sendika ve sivil toplum örgütlerinin desteklendiğini hem de mevzuat ve uygulamanın iyileştirilmesine ilişkin çalışmaların yürütüldüğünü belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Çalışanlarımızın emeklerinin karşılığını alması ve hak ettikleri çalışma şartlarına kavuşması en önemli önceliklerimiz arasında yer almaya devam edecektir. Ülkemizin refahı, kalkınması ve hedeflerine ulaşması ancak adalet, emeğe saygı ve haksızlıklarla birlikte mücadele edilerek mümkün olacaktır. Emek dayanışmasının en önemli günü olan 1 Mayısın çalışanlarımızın hak ve taleplerini barışçıl bir şekilde dile getirmeleri için vesile olmasını temenni ediyorum. Emeğin ve alın terinin temsilcisi başta işçilerimiz olmak üzere tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :