AB Bakanı Çelik, Brüksel'de

AB Bakanı Çelik, Brüksel'de

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Mali ve Bütçesel Hükümler" başlıklı faslın açılması öncesi AB yetkilileri...

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Mali ve Bütçesel Hükümler" başlıklı faslın açılması öncesi AB yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Çelik, Brüksel temasları kapsamında Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Avrupa Halk Partisi (EPP) Grubu Başkanı Manfred Weber ile görüşmesinin ardından AB Komisyonu'na geçti.

Burada AB Komisyonu'nun Göç İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopulos, AB Komisyonu'nun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides ve AB Komisyonu'nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ile ayrı ayrı görüşen Çelik, akşam saatlerinde de Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile bir araya gelecek.

Bakan Çelik yarın da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal ile 33 no'lu "Mali ve Bütçesel Hükümler" başlıklı faslın açılacağı Hükümetler Arası Katılım Konferansı'na katılacak.


AB Bakanı Çelik, Brüksel'de

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :