AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

ÖSYM Başkanı Özer, Anadolu Ajansının düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı, üç kategoride toplam altı fotoğraf için oy kullandı

ANKARA (AA) - ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Anadolu Ajansı'nın (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasında üç kategoriden toplam altı fotoğraf için oy kullandı.

Özer, "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılmak için AA ekibini ÖSYM'deki makamında kabul etti.

AA foto muhabirlerinin yurt içinde ve dışında çektiği fotoğrafları inceleyen Özer, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinden oluşan "Yılın Fotoğrafları"nı oyladı.

Özer, haber kategorisinde Wisam Hashlamoun'un imzasını taşıyan "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk" isimli fotoğrafa oy verdi. ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararını açıklamasının ardından Batı Şeria'ın El-Halil kentinde yaşanan olaylar sırasında, İsrail askerlerinin 16 yaşındaki Fevzi El-Junidi isimli çocuğun gözlerini bağlayıp gözaltına aldığı anı kareleyen fotoğraf, direnişin sembolü oldu.

Özer, ayrıca aynı kategoride Mescid-i Aksa'nın kapısına yerleştirilen elektronik dedektörlerden aranarak Harem-i Şerif'e girmeyi reddeden ve yatsı namazını sokakta kılan bir Filistinlinin görüntülendiği Mostafa Alkharouf imzalı "Sokakta yatsı namazı" fotoğrafı için de oy kullandı.

Yaşam kategorisinde Zekeriya Karadavut'un "Kostak, profesyonel yürüteçle yuvasına döndü" isimli fotoğrafı ile Günay Nuh'un "Ardahan'da Kış" fotoğraflarından yana oy kullanan ÖSYM Başkanı Özer'in spor kategorisindeki tercihleri ise Abdullah Coşkun'un "Türkiye'nin sevinci" isimli fotoğrafı ve Güven Yılmaz'ın "Hafız Zeynep boks şampiyonu olmak istiyor" isimli fotoğrafı oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :