AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak, 3 fotoğraf seçti.

AA ekibini makamında kabul ederek fotoğrafları inceleyen Gürkan, "haber" kategorisinde Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında 2 bin 900 metre rakımlı tepede kurulan üs bölgesinde vatani görevini yapan Mehmetçiğin bayram namazı kıldığı fotoğrafı, "yaşam" kategorisinde de araç çarpması sonucu arka ayakları tutmayan ve bir vatandaşın yürüyebilmesi için pazar arabasının tekerleklerini kullanarak yürüteç yaptığı sokak köpeği "Kostak’ın", tedavisinin ardından profesyonel bir yürütece kavuştuğu fotoğrafı seçti.

"Spor" kategorisinde ise Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Federasyonu Avrupa Şampiyonası Final mücadelesinde Türkiye Ampute Milli Takımı, İngiltere Ampute Milli Takımı'nı 2 - 1 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu sevincinin yansıtıldığı fotoğrafı oylayan Gürkan, fotoğrafların etkileyici olduğunu söyledi.

AA'nın global anlamdaki çalışmaları yanı sıra yerelde de Edirne'nin tanıtımına önemli katkılarını taktir ettiğini ifade eden Gürkan, "AA'nın kentin tanıtımına katkısı yadsınamaz ölçüde değerli. Kentteki haber akışının yansıtılmasının yanı sıra hem tarihi hem kültürel hem de gastronomi anlamındaki Edirne değerlerinin çoklu dillere çevrilerek dünya medyasına aktarılması turizmde marka olan bir kentin daha fazla turist çekmesi açısından oldukça önemli." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :