AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

Kilis Valisi Çataklı, 3 fotoğrafa oy verdi

KİLİS (AA) - Kilis Valisi İsmail Çataklı, Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Vali Çataklı, AA muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği fotoğraflardan oluşan seçkiyi inceledi.

Haber kategorisinde Javad al Rifai'nin "Enkazdan kaçış" adlı çalışmasına oy veren Çataklı, yaşamda Ali Jadallah'ın "Gazze'de kış", sporda ise Berk Özkan'ın "Hakeme kırmızı kart" başlıklı fotoğrafını seçti.

Vali Çataklı, gerek 15 Temmuz sürecindeki başarılı haberciliği gerekse ülkenin uluslararası alanda daha etkili hale gelmesine paralel olarak dünyanın kritik bölgelerinden sağlıklı haber akışını sağlamada gösterdiği başarılardan dolayı AA çalışanlarının takdire şayan olduğunu söyledi.

AA'nın kamuoyunu doğru bilgilendirmek bakımından önemli işlevler gördüğünü belirten Çataklı, şunları kaydetti:

"Özellikle hemen sınırımızın bitişiğinde, Suriye'de yaşanan dramı aktarma ve kamuoyunda hassasiyet oluşturma bakımından çok başarılı bir sınav veriyor. Sınırın hemen yanında Kilis'te bunu çok yakinen görme, izleme ve değerlendirme şansımız oluyor. Bu başarılı ve gayretli çalışmaları için ajansımızı tebrik ediyorum. İnsanlar genellikle gördüklerini daha iyi hafızalarında tutar. Görmek daha etkilidir. Bazen sayfalarca kitapla anlatamayacağınız şeyleri bir resimle anlatırsınız. Coğrafyamızda yaşanan durum o kadar dramatik ki bu resimler bunu o kadar güzel anlatmış."

Fotoğraflarla, insanlığın İslam coğrafyasında yaşadığı dramın, hem acı çekenler hem de buna neden olup ses çıkarmayanların ruh halinin net şekilde anlatıldığına işaret eden Çataklı, "Hakikaten etkili fotoğraflar olmuş. Umarım bu yarışma, aynı zamanda insanların içinde bulunduğu olumsuzlukları, sıkıntıları, dünya ve ülkemiz gündemine daha sağlıklı taşıma anlamında katkı sunar." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :