AA'nın fotoğraf sergisine büyük ilgi

AA'nın fotoğraf sergisine büyük ilgi

Anadolu Ajansının BM Cenevre Ofisi önünde açtığı sergi ziyaretçi akınına uğruyor- BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı:- "Bu fotoğraflardan da görüldüğü üzere halk artık demokrasiye sahip çıkıyor, meydanları çapulcu

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önünde açılan, Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin objektifinden, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan fotoğraf sergisi büyük ilgi görüyor.

BM Cenevre Ofisi önündeki, sivillere yönelik silahlı şiddete karşı mücadeleyi simgeleyen "Kırık sandalye heykeli"nin bulunduğu meydanda açılan sergi dünyanın değişik ülkelerinden gelen ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı, AA muhabirine, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan fotoğraf serginin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu fotoğraflardan da görüldüğü üzere halk artık demokrasiye sahip çıkıyor, meydanları çapulculara bırakmıyor. Bence bu serginin en anlamlı özeti bu." dedi.

Büyükelçi Çarıkçı, serginin açılmasından dolayı AA'ya teşekkür ederek, "AA'nın başarılarının devamını diliyorum." diye konuştu.

- "AA bu sergiyi açtığı için mutluluk duyuyoruz"

Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Hüseyin Barbaros Dicle de serginin zamanlamasına dikkati çekti.

Dicle, serginin BM İnsan Hakları Konseyi 33. oturumu devam ederken düzenlenmesinin önemine vurgu yaparak, "Sergiye ilginin oldukça yüksek olmasını bekliyoruz. Cenevre'den uluslararası toplum mensuplarının yanı sıra ayrıca Türk toplumunun da bu sergiyi ziyaret etmesini bekliyoruz." dedi.

AA fotoğraflarının sergilendiği alanın sembolik bir meydan olduğuna işaret eden Dicle, "AA bu sergiyi açtığı için mutluluk duyuyoruz, teşekkürlerimi iletiyorum." şeklinde konuştu.

29 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek sergide, AA muhabirlerinin darbe girişimini yansıtan 30 fotoğrafı yer alıyor.

Serginin açılış törenine, Büyükelçi Mehmet Çarıkçı ve Cenevre Başkonsolosu Dicle'nin yanı sıra Dünya Ticaret Örgütü Nezdindeki Türkiye Daimi Temsilcisi Mehmet Haluk Ilıcak, Türkiye'nin Bern Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Volkan Karagöz ve Dünya Türk-İş Konseyi (DTİK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Bölgesi Komite Başkanı Suat Şahin de katılmıştı.

Başkanlığını Ender Demirtaş'ın yürüttüğü İnsan Hakları ve Gelişiminde Uluslararası İşbirliği (International Alliance for Human Rights and Development) örgütü de serginin açılışı öncesi "Türk demokrasisi darbeden daha güçlü" başlıklı konferans düzenlemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :