AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabı Balıkesir ve Yalova'da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı

BALIKESİR/YALOVA (AA) - Anadolu Ajansının (AA), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Balıkesir ve Yalova'da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Balıkesir Milli İrade Meydanı'nda toplanan binlerce kişi öncelikle Balıkesir Büyükşehir Belediyesince meydana kurulan dev ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon kanalındaki konuşmasını canlı izledi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydana gelen vatandaşlara, darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik bir sıraya göre derlendiği kitap, demokrasi nöbeti tutanlara verildi.

Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlardan Ömer Çağlar, AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabının çok güzel hazırlandığını ve içeriğine bakıldığında 15 Temmuz'dan itibaren Türkiye'de yaşanan gelişmelerin çok net anlatıldığını söyledi.

Kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Çağlar, şunları kaydetti:

"Gerçekten çok güzel bir kitap. Darbe girişimde yaşanan olaylar çok iyi anlatılmış. İçerisinde kahraman askerlerimiz, polislerimiz ve vatan hainleri net olarak gösterilmiş. Bu kitabı kütüphaneme koyacağım ve gelecekte çocuklarıma göstereceğim. Geçmişte yaşadığımız bu kötü olayı onlar da görsün. Ben gerçekten bu kitabı hazırlayan Anadolu Ajansına çok teşekkür ediyorum."

Demokrasi nöbetçileri gecenin ilerleyen saatlerine kadar meydanda bulundu.

- Yalova

Anadolu Ajansının (AA), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Yalova'daki Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Kitabın dağıtımı için Atatürk Alanı'nda stant kuruldu. Meydanda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar standa ilgi gösterdi.

Türk halkının sokaklara çıkarak darbe girişimine direnmesi, muhalefet liderlerinin ve medyanın darbeye karşı ortak tavrı, tüm dünyadan siyasetçilerin darbe girişimine yönelik tepkileri ile Türkiye'ye destek açıklamaları, darbeye direnirken şehit düşenler ve yaralananlar, darbe girişimi sonrası gözaltılar, açığa almalar ve tutuklamalar, 20 Temmuz itibarıyla ortaya çıkan rakamlar, AA'nın fotoğraf ve info grafikleriyle tarihi bir belge niteliği taşıyan kitapta yer alıyor.

Kitabı alarak inceleyen Ankara Politikalar Merkezi İstanbul Temsilcisi Barbaros Hayrettin Binicioğlu kitabın tarihi bir kaynak niteliği taşıdığını söyledi.

1962 doğumlu olduğunu ifade eden Binicioğlu, şöyle devam etti:

"Eğer 2 dene daha erken doğmuş olsaydım yaşadığım 5’inci darbe olacaktı bu. Çok şansız bir dönem yaşadık. 50 yaşına geldik hala bu darbelerden kurtulamadık. Ancak inşallah bu sefer geçen seferler gibi olmadı. 1980 darbesini iyi hatırlıyorum. Bu sefer millet gerçekten demokrasiye sahip çıktı. Eminim ki bundan sonra hiç kimse darbeye teşebbüs etmeyecektir. Ederlerse de artık millet darbeyle nasıl başa çıkacağını, demokrasiye nasıl sahip çıkacağını gösterdi."

Binicioğlu, "Bu kitabı çok önemsiyorum. Bu kitap belgesel anlamında çok önemli. Belki biz olayları birebir yaşadığımız için bu kitap bize ilginç gelmeyebilir ama emin olun bu 15 sene sonra önemi çok iyi anlaşılacak. 1980 darbesini anlatan böyle bir kitap olsaydı bu nesile çok ilginç gelecek ve çok ders alacaktı. İleride bu kitap darbe yaşamayanlar için çok önemli bir eser olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Enise Polat ise darbe girişiminin ilk saatlerinden beri meydanlarda olduğunu hatırlattı.

Kitabı incelediğini ve çok beğendiğini dile getiren Polat, "Kitabı torunlarımın çocuklarına saklayacağım. Torunlarıma değil de onlara saklayacağım. Bu kitap çocuklarımızın geleceği. Çocuklarımız torunlarımız okusunlar ne olduğunu neler yaşandığını bilsinler. Herkes okusun diye saklayacağım. Bu bir ibret." diye konuştu.

Şükrü Yağmur ise bu vatanda Allah için millet için haklarını arayarak özgürlüklerini savunduklarına dikkati çekerek, "Özgürlüğümüzü kısıtlayan şerefsizlerin hakkından yetkililerimiz gelecek. Bu kitabı ömrüm yettiğince muhafaza edeceğim. Torunlarıma ve çocuklarıma bu kitabı okutacağım. Bu kitaba bakan çocuklarım torunlarım bu ülkede böyle şerefsizliğin yapıldığını görsünler." dedi.

Lütfiye Akçay da Türkiye'nin böyle bir olayı yaşaması nedeniyle çok üzgün olduklarını aktararak, "İyi ki böyle bir kitap basılmış. Bu kitabı çocuklarımıza, torunlarımıza gösterip bugünleri unutturmamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :