AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

Sakarya Valisi Coş:- "Darbe girişimi sırasında gerekli duyarlılığı gösteren başta Anadolu Ajansı olmak üzere medyamıza teşekkür ediyoruz"- "Basınımızın, medyamızın, özellikle Anadolu Ajansımızın çok yararlı yayınları söz konusu olmuştur. Bundan dolayı teb

SAKARYA (AA) - Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, "Darbe girişimi sırasında gerekli duyarlılığı gösteren başta Anadolu Ajansı olmak üzere medyamıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Darbe girişimi sırası ve sonrasında yaşanan gelişmelerin, AA muhabirlerinin haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik sıraya göre derlendiği "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürü Salih Yalçıntaş tarafından Vali Coş'a takdim edildi.

Kitabı inceleyen Coş, "Darbe girişimi sırasında gerekli duyarlılığı gösteren başta Anadolu Ajansı olmak üzere medyamıza teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

Hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi vatandaşların sağlıklı ve doğru bilgi almaya ihtiyaçları olduğuna işaret eden Coş, darbecilerin kamuoyunu yanıltmak suretiyle, bütün Silahlı Kuvvetler adına hareket ediyorlarmış gibi, kendilerini güçlü göstermek ve milletin direnişini kırmak istediklerini söyledi.

Vali Coş, şunları kaydetti:

"Bu girişimin TSK içinde bir azınlık, demokrasi düşmanı FETÖ'ye mensup bir grup tarafından yapıldığının kısa sürede anlaşılması, milletimizin bu hain, alçak girişime karşı demokratik tepkisini koyması, göğsünü bu terör örgütünün devletimizden çaldığı silahlara siper etmesi konusunda basınımızın, medyamızın, özellikle Anadolu Ajansımızın çok yararlı yayınları söz konusu olmuştur. Bundan dolayı tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımız kısa sürede gerçeği anlamış ve ülkemizin çeşitli yerlerindeki direniş haberleri, başka yerlerdeki direnişi de başlatmıştır. Güçlü bir şekilde yurt çapında, milletimizin sağduyusuyla birlik ve beraberlik içinde, her kesimden, her siyasi düşünceden, her etnik kökenden, her inanç gurubundan insanımız, demokrasi ve milli değerler ekseninde buluşarak, bu darbe girişimine tepkisini ortaya koymuştur."

Bunda AA'nın önemli katkıları bulunduğunu vurgulayan Coş, "Ajansın bütün görevlilerine, yetkililerine teşekkür ediyoruz. Muhakkak ki Anadolu Ajansının en önemli görevi, milli konularda, memleketimizle ilgili konulardaki haberleri yansız, doğru, dürüst, gerçeğe uygun şekilde Türkiye ve dünyaya aktarması. Bu anlamda teknolojinin imkanlarından da istifade ederek takdire şayan çalışmalar yaptığını biliyoruz. Bu çalışmaları milletimizin de fark ettiğini öğrenmek beni de memnun etti. Bu vesileyle Anadolu Ajansımızı bir kez daha tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Drbe girişiminin kitaplaştırılmasının önemli olduğunu belirten Coş, kitabın ikinci versiyonun da çıkarılmasını beklediğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :