AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

Bilecik'te "demokrasi nöbeti"ni sürdüren vatandaşlar, Anadolu Ajansının "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabına yoğun ilgi gösterdi- Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: "O gecenin işte odak noktasını teşkil eden, o olaylara ilişkin olarak böyle bir k

BİLECİK (AA) - Anadolu Ajansının (AA) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Bilecik'te "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik bir sıraya göre derlendiği kitaba, Bilecik'te Cumhuriyet Meydanı'ndaki vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kitabın dağıtıldığı standa gelen Belediye Başkanı Selim Yağcı, yaptığı açıklamada, AA'nın kara geceden başlayarak, tarihi sürecin ilk görüntülerini, ilk notlarını bahşederek güzel bir çalışma gerçekleştirdiğini söyledi.

Bunların tarihe not düşmesi ve ders alınması gerektiğinin altını çizen Yağcı, şöyle konuştu:

"O gecenin işte odak noktasını teşkil eden, o olaylara ilişkin olarak böyle bir kitapçığın hazırlanması hem bugün için, hem gelecek nesiller için ciddi kayıt ve tanık niteliğini kapsıyor. AA'yı bu çalışmalarından dolayı kutluyorum. Birbirimizle kavga etme yerine, birbirimizi daha çok seveceğiz. Başka bir Türkiye yok. 15 Temmuz gerçekten ülkemizin geleceği açısından çok önemli. Kahpe düşman, hain FETÖ ve onun iş birlikçileri, dış güçler 15 Temmuz'da aslında Türkiye'yi bitirmek istediler. Recep Tayyip Erdoğan'ı bitirmek istediler. Cenab-ı Allah'ın inayeti, yardımıyla Cumhurbaşkanımızın feraseti, idareciliği, dirayeti ve cesaretiyle halkımızın birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde mücadelesiyle, vatan aşkıyla tam tersi oldu. Bugün eskisinden daha güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti var."

AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık da AA'nın hazırladığı kitabın kapağındaki fotoğrafın her şeyi en iyi şekilde anlattığını vurguladı.

Bir "kurtuluş mücadelesi" yaşandığını anlatan Karabıyık, "Bu inanılmaz bir olay. Bu bir kurtuluş mücadelesi. Kurtuluş Savaşı'nda insanımız nasıl bir olduysa, burada da asker kılığındaki teröristlerin geçişine izin vermedi. Bu an, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok önemli bir andı, milattı. Bu kitap bir miladı, bir tarihi anlatıyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli olaylarından birini anlatıyor. O noktada AA'ya teşekkür ediyorum, bu güzel çalışmayı gerçekleştirdiği için." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :