AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

Anadolu Ajansının 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Van ve Bingöl'de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı- AK Parti Van İl Başkanı Soğanda:"Milletimiz dar

VAN/BİNGÖL (AA) - Anadolu Ajansının (AA), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Van ve Bingöl'de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik sıraya göre derlendiği kitabın dağıtımı için kent merkezindeki Van'daki Beşyol Meydanı'nda stant kuruldu. Standa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Türk halkının sokaklara çıkarak darbe girişimine direnmesi, muhalefet liderlerinin ve medyanın darbeye karşı ortak tavrı, tüm dünyadan siyasetçilerin darbe girişimine yönelik tepkileri ile Türkiye'ye destek açıklamaları, darbeye direnirken şehit düşenler ve yaralananlar, darbe girişimi sonrası gözaltılar, açığa almalar ve tutuklamalar, 20 Temmuz itibarıyla ortaya çıkan rakamlar, AA'nın fotoğraf ve infografikleriyle "tarihi bir belge" niteliği taşıyan kitapta yer alıyor.

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları kitaplaştıran AA çalışanlarına teşekkür ederek, darbe girişimine karşı Van'da alanları dolduran vatandaşların ellerinde Türk bayraklarıyla çekilen fotoğrafının kitapta yer almasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

- "Milletimiz kitabı okudukça, darbelere karşı daha çok direnecek"

AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabının, milletin FETÖ mensuplarına karşı verdiği mücadelenin gerçek anlamda belgesi, kanıtı olduğunu kaydeden Soğanda, şöyle devam etti:

"Milletimiz darbeye karşı hazırlanan şu kitabı gördükçe ve okudukça, darbelere karşı daha çok direnecek. Gelecek nesiller de bu kitabı okudukça, burada yaşananları örnek alarak, bir daha bu memlekette darbe yaşanmasına müsaade etmeyecektir. Gençlerimiz, bugün kalemleriyle darbe girişimine bir darbe vurdu. Van'ın gençleri ve çocukları, 'Eğer sizin silahınız, tankınız ve uçağınız varsa, sizin geleceğiniz olarak bizim de kalemlerimiz var' diyerek, örnek bir duruş sergilediler. Bu anlamda, hazırlanan kitabın da Vanlılar için önemli olduğunu düşünüyoruz."

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe de darbe girişiminin kısa sürede derlenip kitap haline getirilmesi ve her alanda dağılmasının önemli olduğunu ifade ederek, büyük emekler verilerek hazırlanan kitabın Türkiye tarihi için gerekli olduğunu söyledi.

Her vatandaşın evinde bulunması gereken kitaplar arasında AA'nın hazırladığı ve darbe girişimi sürecini anlatan kitabın da yer alması gerektiğini anlatan Özgökçe, hazırlanan kitabın tüm dünyada insanlara ulaştırmanın önemli olduğuna dikkati çekti.

- "Bu kitabı, çocuklarıma ve torunlarıma muhakkak okutacağım"

Vatandaşlardan Abdurrahman Yıldırımburan, kitabın insanları aydınlattığını belirterek, vatandaşların vergileriyle alınan silahların yine vatandaşa karşı kullanılmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, halka karşı silah kullananların insan olamayacağını anlattı.

Darbeye teşebbüsü sürecinin en ayrıntısına kadar bu kitapta işlendiğini kaydeden Yıldırımburan, şöyle devam etti:

"Bu kitabı, çocuklarıma ve torunlarıma muhakkak okutacağım. Vatan söz konusu oldumu gerisi teferruattır. Seyit Onbaşı'nın kaldırdığı topu hatırlayalım. Bu gün, 15 kişi bile kaldıramayız. O gece, insanlar tankların önüne uzandılar ve hiç korkmadılar. Parmaklarını namlulara soktular. Ey bu FETÖ'cü generaller, sizlerin neyi eksik? Aldığınız para sizlere zehir zıkkım olsun. Burada bugün her görüşten insan var. Sözde OHAL var ve bizim şu saatte evde olmamız gerekiyordu ama bugün hepimiz sokaktayız. Egemenlik kayıtsız şartsız Allah'ın, sonra da milletindir. Bu anlamda tüm bu süreci bizlere kitap şeklinde ulaştıran Anadolu Ajansına teşekkür ediyoruz."

Sümeyye Gürbüz ise "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabının her evin kitaplığında bulunması gerektiğini ifade ederek, "Kitap tüm bu süreci çok iyi bir şekilde bizlere yansıtmış. Bu kitabı ömrüm boyunca çocuklarıma okutacağım. Gerçekten de tüm gerçekler detaylı şekilde verilmiş. Özellikle FETÖ'cülerin fotoğraflarının yer alması asla unutulmaz." dedi.

- Bingöl

AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Bingöl'de de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansının, hazırladığı bu kitapla "tarihe not düştüğünü" belirterek, "Bu milletin istiklaline, istikbaline kastedenleri 15 Temmuz'da bu millet yerle yeksan etti. Bu destanı bu kadar kısa sürede kitaplaştırılmış olmasından dolayı Anadolu Ajansını da tebrik etmek istiyorum. Hakikaten her alanda destan yazıyoruz." diye konuştu.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi de hazırlanan kitabın tüm kesimlere dağıtılması gerektiğini ifade ederek, "Bu kitapta dakika dakika, an an, o darbe girişimin notları var, darbe girişiminin görüntüleri var. Bunların gelecek kuşaklara aktarılması için bu tür çalışmaların olması gerektiğini biliyorum. Bu çalışma ciddi bir hizmettir. Bunun sadece arşivlerde kalması bir şeyi ifade etmez, asıl bunu bireylerin hafızasında canlı tutmamız için bu tür çalışmalara ciddi ihtiyaç vardır." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :