AA'nın Arnavutça yayına başlaması

AA'nın Arnavutça yayına başlaması

Arnavutluk, Makedonya ve Kosova'daki akademisyen ve gazeteciler, Anadolu Ajansı'nın Arnavutça yayına başlamasını önemli bir gelişme olarak değerlendirdi

SARAYBOSNA (AA) - Arnavutluk, Makedonya ve Kosova'daki akademisyen ve gazeteciler, Anadolu Ajansı'nın (AA) Arnavutça yayına başlamasını önemli bir gelişme olarak değerlendirdi.

Arnavutluk'taki Tiran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gentiana Skura, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AA'nın Arnavutça yayına başlamasının Balkanlar'daki medya sektörüne artı bir değer kazandıracağını söyledi. 

Skura, AA'nın büyük bir haber ajansı olduğunu belirterek, Arnavutça yayınının Balkan medyasına önemli bir katkıda bulunacağına inandığını vurguladı.

Arnavutça yayınının, Arnavutluk medyasına farklı bir bakış açısı getireceğine inandığını aktaran Skura, "Bir dünya ajansı ve Türkiye'deki gazetecilik değerlerinin taşıyıcısı olması nedeniyle, AA Arnavutluk medyasına yeni bir nefes katacaktır" diye konuştu.

Skura, AA'nın Arnavutça yayınının aynı zamanda birçok kültürün Arnavutça ile tanışması anlamına geldiğine de dikkati çekti.

Makedonyalı gazeteci, yazar Kim Mehmeti de AA gibi büyük bir ajansın, Arnavutça yayına başlamasının heyecan verici ve son derece önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.

"AA'nın Arnavutça yayını, Arnavutların dünyaya açılan yeni bir penceresi olacak" diyen Mehmeti, Arnavutça yayının bölgede olumlu bir etki yaratmasını beklediğini söyledi.

Mehmeti, AA'nın Arnavutça yayını sayesinde dünyadan daha fazla ve daha doğru haberler alabileceklerini de belirterek, yeni yayın sayesinde aynı zamanda Arnavut dünyasının da kendisini gerektiği gibi kamuoyuna anlatılabilme fırsatı yakalacağını bildirdi.

 

- "AA, Arnavut dünyasını, dünyanın kalanıyla bağlayacak bir penceredir"

 

Kosova'daki "21'' televizyonu Genel Müdürü Euge Saraçini ise AA'nın Arnavutça yayına başlamasının Arnavut dünyası için son derece önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.

"AA, Arnavut dünyasını, dünyanın kalanıyla bağlayacak bir penceredir" ifadesini kullanan Saraçini, "AA'nın diğer Balkan medyaları ile olduğu gibi Kosova medyasıyla da sıkı bir işbirliği içinde olacağından şüphemiz yok. Kanalımızla karşılıklı bir işbirliğinin her iki taraf için yararlı olacağını düşünüyorum" dedi.

Kosovalı gazeteci Adriatik Kelmendi de AA'nın Arnavutça yayına başlamasını önemli bir gelişme olarak nitelendirerek, "Arnavutça yayın, diğer Balkan ülkelerinin medyaları için olduğu gibi, yeni bir devlet olan Kosova medyası için de yararlı olacaktır" ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı