"AA, Müslümanların hikayelerinin anlatılmasına büyük katkı sağlayacak"

"AA, Müslümanların hikayelerinin anlatılmasına büyük katkı sağlayacak"

ABD'deki Müslüman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, AA'nın İslam dünyasındaki gelişmeleri kapsayacak yeni haber paketini heyecanla karşılayarak medyadaki büyük bir eksikliğin giderilmiş olacağını düşünüyor- Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi Başkan

WASHINGTON (AA) - ERKAN AVCI - ABD'deki Müslüman sivil toplum kuruluşlarının liderleri, Anadolu Ajansı'nın (AA) İslam dünyasındaki gelişmeleri kapsayacak yeni ürünü, "Anadolu Dünya Raporu Haber Paketi"ni heyecanla karşılayarak medyadaki büyük bir açığın giderileceğini düşünüyor.

AA, İslam dünyasındaki gelişmelere yer vereceği ürünü "Anadolu Dünya Raporu Haber Paketi"nin lansmanını gelecek günlerde gerçekleştirmeye hazırlanırken, paketin global tanıtım organizasyonu, ABD'nin Baltimore kentinde yaklaşık 26 bin Müslüman'ın katıldığı Kuzey Amerika İslam Camiasının (ICNA) Müslüman Amerikan Cemiyeti (MAS) ile ortaklaşa gerçekleştirdiği yıllık toplantısında önceki gün yapıldı.

Paketin tanıtımında hazır bulunan ABD’deki Müslüman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, AA'nın yeni uygulamasını memnuniyetle karşılayarak paketin medyadaki eksikliği dolduracağında hemfikir.

- "Müslümanlar güvenilir haber platformları arayışında"

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad, dünyadaki Müslümanların karşı karşıya oldukları sorunlara ciddiyetle eğilecek bir medya platformuna ihtiyaç duyduğunu, AA’nın da yeni ürünüyle bu noktada önemli bir rol üstleneceğini söyledi.

Gayrimüslimlerin hakim olduğu Batı medyasının, Müslümanlarla ilgili pozitif haberleri görmezden geldiğine vurgu yapan Awad, "İslam dünyası ve özellikle ABD'deki Müslümanlar, İslam hakkında, ABD'deki ve dünyadaki Müslümanlarla ilgili doğruları yazacak ciddi, güvenilir haber platformları arayışı içinde. Anadolu Ajansı'nı hazırladığı yeni haber paketinden dolayı kutluyorum. Şüphesiz bu paket, onların arayışlarına nefes olacaktır." diye konuştu.

- "AA'nın girişiminden memnuniyet duyuyoruz"

ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO) Genel Sekreteri Usame Cemal de AA'nın yeni ürünün kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti.

"AA gibi büyük ve önemli bir medya organının böylesine mühim bir haber paketi fikriyle karşımıza çıkmasından memnuniyet duyuyoruz" diyen Cemal, paketin İslam dünyasındaki ihtiyacı kapatmakta önemli bir role sahip olacağını dile getirdi.

Müslümanların "nefret söylemi ve islamofobik suçlamalarla" karşılaştıklarında seslerini ulaştıracak bir meydanın olmayışından söz eden Cemal, "Hem bizler gibi Batı'da yaşayan Müslümanlar hem de İslam dünyasının dışındaki yerlerde yaşayanlar için doğru haberlere ulaşmak çok önemli bir hale geldi. Haberdar olmamız ve bilmemiz gereken çok fazla şey var. Bunları bilmemiz, bizim bulunduğumuz ülkelerde politikalarımızı şekillendirmemize ve Müslüman dünyasıyla köprü kurmamıza yardımcı oluyor. Dolayısıyla AA'nın bu girişiminden memnuniyet duyuyoruz ve haber paketini dört gözle bekliyoruz." ifadesini kullandı.

- "AA, Müslümanların hikayelerini ABD toplumuna ulaştıracak"

Kuzey Amerika İslam Toplumu (ISNA) Başkanı Azhar Azeez de AA'nın yeni paketiyle Müslümanlar hakkında sürekli olumsuz ve yanlış resimler ortaya koyan Batılı medya gruplarının karşısında dengeli bir bakış açısı getireceğini söyledi.

ABD'de Müslümanların sağlıktan inşaata, spordan sanata kadar birçok alanda önemli başarılara imza atmasına rağmen bunların yeterince medyaya taşınmadığına dikkati çeken Azeez, "Ne yazık ki bizim bir medyamız mevcut değil, medya ile güçlü bağlantılarımız yok ve başarı hikayelerimize yer verilmiyor. Dolayısıyla AA, Müslümanların hikayelerinin ABD toplumuna anlatılmasına büyük katkı sağlayacak.” dedi.

- "AA'nın girişimi doğru yönde bir adım"

Dinlerarası İlişkiler Dünya Müslümanlar Konseyi üyesi de olan Western Illinois Üniversitesinin Gazetecilik Programı Direktörü Muhammed Siddiqi de Batı medyasının Müslümanlara karşı olan negatif bakış açışına karşın AA'nın yeni haber paketiyle İslam dünyasındaki gelişmeleri doğru şekilde aktaracağına inandığını söyledi.

AA'nın çok mühim bir yola çıktığını vurgulayan Siddiqi, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu sadece Türkiye'nin değil tüm İslam aleminin ihtiyaç duyduğu bir şey. Bu tür girişimlere acil ihtiyaç var. Müslüman gazetecileri eğitmeliyiz, haber toplayan kendi ajanslarımıza sahip olmayız ki medya üzerinde etkinliğimiz olsun çünkü günümüzde Müslümanların karşılaştığı en büyük sorun kendileri dışında herkesin onlar hakkında yazıp çizmeleri. Anadolu Ajansı'nın girişimi doğru yönde atılan bir adım, umarım bu girişim daha da büyür ve geniş ağlara ulaşır."

Anadolu Dünya Raporu aboneleri; İslam dünyasındaki önemli olayları AA'nın global ağı yoluyla anında takip edebilecek, canlı yayınlarla son dakika haberlerine ulaşabilecek, İslam dünyası için etkinlikler takvimi, Müslüman liderler ve önemli şahsiyetlerle AA'nın geniş bölgesel ve global haberci ağı tarafından yapılan röportajları, katma değeri yüksek analiz raporlarını, sürekli güncellenen aranabilir ve indekslenebilir fotoğraf katalogları ve koleksiyonları, İslam dünyasındaki tüm önemli program ve tarihleri kapsayan fotoğrafları, yayına hazır videoları, Haber Akış Sistemi'ne (HAS) online bağlanarak alabilecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :