"AA Istanbul Photo Awards 2016" sergisi Viyana'da

"AA Istanbul Photo Awards 2016" sergisi Viyana'da

AA'nın düzenlediği "Istanbul Photo Awards 2016" yarışmasının ödül alan fotoğrafları, Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nde sergileniyor

VİYANA (AA) - Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Istanbul Photo Awards 2016" yarışmasının ödül alan fotoğrafları, Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nde sergileniyor.

Museums Quartier’deki müzede açılan ve 4 Ekim'de Viyana Yunus Emre Enstitüsü Kültür Merkezi'ne taşınan sergide, 2015'te dünya kamuoyunda ses getiren olayların görsel özeti sunuluyor.

Yarışmada ödül alan yaklaşık 40 fotoğrafın yer aldığı sergide, ağırlıklı olarak Suriye'deki dram ve sığınmacıların yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekiliyor.

Viyana Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ayşe Yorulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya genelinde mazlum insanların dramlarını fotoğraf kareleriyle hafızalara kazıyan Anadolu Ajansının tarihi ve vicdanı bir misyonu yüklendiğini belirtti.

Fotoğraflarla Suriye, Filistin, Irak, Afganistan ve Avrupa yollarında hayatlarını kaybeden, yaralanan, sakat kalan ve canını kurtarmaya çalışan sığınmacılar ve yerinden edilmiş insanların sorunlarının, başka insanlara aktarıldığını kaydeden Yorulmaz, "Fotoğrafın, yaşanan sorunların başkalarına aktarılması için önemli araç olduğunu düşünüyorum. Biz de Yunus Emre Enstitüsü olarak bu fotoğrafları burada sergileyerek 2015 yılında yaşanan acıları, insanlara aktarmayı umuyoruz. İnşallah bu sergi, savaş mağduru insanların gözyaşlarının dindirilmesine ve yardım çağrılarının duyulmasına vesile olur" diye konuştu.

AA Kurumsal İletişim Direktörlüğünce organize edilen, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Türk Hava Yolları (THY) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) sponsorluğunda gerçekleştirilen sergide, Suriyeli fotoğrafçı Abd Doumany'nin "Suriyeli Çocukların Yardım Çığlığı", Sergey Ponomarev'in New York Times için çektiği "Sığınmacılar", Santi Palacios'in "Avrupa’ya Ulaşmak İçin Riske Atılan Hayatlar, Ian MacNicol'in "Kalp Şeklinde" ve Valery Sharifulin'in "Savaşçının Tarzı" adlı fotoğrafları yer alıyor.

Sergi, Yunus Emre Enstitüsü Viyana Kültür Merkezi'nde 2 ay boyunca açık kalacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :