"AA İslamabad Ofisi, Pakistan'ı ilk elden Türkiye'ye anlatacak"

"AA İslamabad Ofisi, Pakistan'ı ilk elden Türkiye'ye anlatacak"

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Sajjad Qazi:- "AA ofisi sayesinde Pakistan, Türklerin gözüyle ve Türkçe dilinde ilk elden dost ve kardeş Türkiye'ye anlatılacak"- "Türk halkı, bu sayede kendilerini çok seven Pakistan halkından haberdar olacak

ANKARA (AA) - TEVFİK DURUL - Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Sajjad Qazi, Anadolu Ajansının (AA) İslamabad'da açtığı yeni ofise ilişkin, "Pakistan, Türklerin gözüyle ve Türkçe dilinde ilk elden dost ve kardeş Türkiye'ye anlatılacak." dedi.

Qazi, İslamabad'da AA ofisine ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarına işaret ederek bunun mükemmel ilişkilere sahip Türkiye ve Pakistan'ı birbirine bağlayan yeni bir adım olduğunu belirtti.

Yeni ofisin Türk halkının, ülkesini daha da yakından tanımasına olanak sağlayacağını dile getiren Qazi, "AA ofisi sayesinde Pakistan, Türklerin gözüyle ve Türkçe dilinde ilk elden dost ve kardeş Türkiye'ye anlatılacak." diye konuştu.

Qazi, Türkiye'nin resmi ajansının İslamabad'da ofis açmasını takdirle karşıladıklarının altını çizerek "Türk halkı, bu sayede kendilerini çok seven Pakistan halkından haberdar olacak. AA ofisi, Türk halkının Pakistan'ı görmesi, tecrübe etmesi ve Pakistan hakkında ilk elden bilgi alması açısından muazzam bir fırsat olacak." ifadesini kullandı.

Pakistan'ın Güney Asya'daki bölgesel konumunun önemine dikkati çeken Qazi, bu ülkenin Güney Asya'yı Orta Asya ve Orta Doğu coğrafyalarına birleştiren doğal bir coğrafi merkez konumunda olduğunu dile getirdi.

Qazi, "AA'nın Pakistan açılımı, ülkemizi bölgesel merkez olarak seçmesi açısından çok iyi bir tercih." değerlendirmesini yaparak bu sayede AA'nın Pakistan'ın bulunduğu geniş coğrafyadaki haber ağını daha da güçlendireceğini kaydetti.

Dünyanın 41 ülkesinde ofisi bulunan AA'nın Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki ofisi, Pakistan Enformasyon ve Yayıncılık Bakanı Favad Çaudri, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu ile Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya'nın katılımıyla 12 Mart'ta açılmıştı.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :