AA ile Moldpres iş birliği anlaşması imzalayacak

AA ile Moldpres iş birliği anlaşması imzalayacak

Başbakan Yıldırım'ın Moldova'ya gerçekleştireceği ziyarette, Anadolu Ajansı ile Moldova Resmi Haber Ajansı arasında iş birliği anlaşması imzalanacak- AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kazancı ile Moldpres Genel Yayın Yönetmeni Ropot tarafından imz

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) ile Moldova Resmi Haber Ajansı (Moldpres) arasında iş birliği anlaşması imzalanacak.

Başbakan Binali Yıldırım'ın yarın Moldova'nın başkenti Kişinev'e gerçekleştireceği resmi ziyaret kapsamında, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı ile Moldpres Genel Yayın Yönetmeni Simion Ropot, iki haber ajansı arasında iş birliği anlaşmasına imza atacak.

Buna göre AA, Moldpres'in İngilizce ve Rusça haberlerini dünyadaki tüm servislerinde sınırsız, Moldpres ise AA'nın Rusça ve İngilizce haberlerini Moldova'daki servislerinde sınırlı kullanabilecek.

Fotoğraf ve video değişimi konusundaki mutabakata göre de her iki ajans, karşılıklı aylık en fazla 40 fotoğraf ve 10 videoyu abonelerine servis edebilecek. AA, bu video ve fotoğrafları dünyadaki tüm servislerinde sınırsız, Moldpres ise sadece Moldova'daki servislerinde sınırlı yayınlayabilecek.

Tarafların, iki kurumun editörleri, meslek ve teknik uzmanları, haberci ve basın fotoğrafçıları arasındaki temaslarla tecrübelerini ve teknik yardımlarını birbirlerine aktarmayı kabul edeceği anlaşmaya göre, karşılıklı eğitim ve ziyaretle ilgili ayrıntılar ortak dayanışma yoluyla belirlenecek.

AA ve Moldpres, ülkelerinin liderleri ve resmi heyetlerinin karşılıklı ziyaretiyle ilgili haber takibi ve bilgi sağlanması konusunda da yakın iş birliğinde olacak.

İlk kez imzalanacak anlaşmanın süresi bir yıl olarak belirlenirken, her iki tarafın da anlaşma bitiş tarihinden 30 gün önce yazılı talebiyle aksini belirtmemeleri halinde anlaşma otomatik bir yıl daha uzayacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :