AA heyeti MEHR ajansını ziyaret etti

AA heyeti MEHR ajansını ziyaret etti

AA Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Öztürk:- "Hızlı ve doğru habercilik anlayışıyla İslam ülkelerinin haberlerini çeşitli dillerde bu ülkelerde yaşayan insanlara aktarıyoruz"

TAHRAN (AA) - Anadolu Ajansı (AA) Farsça Haberler Servisi'nin yayına başlaması ve yeni ofisinin açılışı dolayısıyla İran'ın başkenti Tahran'da bulunan AA heyeti, İran'da yayın yapan yarı resmi MEHR haber ajansını ziyaret etti.

AA Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk, heyetin MEHR haber ajansı Dış Haberler Müdürü Muhammed Kadiri ile görüşmesinde yaptığı konuşmada, İslam ülkeleri arasındaki ilişkilerin önemine değinerek, bu ilişkilerin gelişmesinde haber ajanslarının üzerine önemli görevler düştüğünü söyledi.

Öztürk, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu toprakların insanlarına birbirlerinin haberlerini daha önce BBC ve Reuters gibi Batılı haber ajansları aktarırlardı. Batı, bu yolla emperyalist çıkarları doğrultusunda İslam ülkelerini sömürme yolları arardı. Anadolu Ajansı bu tekeli kırmak için yola çıktı. Dün yayınına başlayan Farsça haberlerle birlikte 9 dilde yayın yapıyoruz. Hızlı ve doğru habercilik anlayışıyla İslam ülkelerinin haberlerini çeşitli dillerde bu ülkelerde yaşayan insanlara aktarıyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde temsilciliklerimiz ve muhabirlerimiz var. Avrupa ve ABD'de de ofis ve temsilciliklerimiz bulunuyor."

Yarı resmi MEHR haber ajansı Dış Haberler Müdürü Kadiri de AA Farsça Haberler Servisi'nin açılışını memnuniyetle karşıladıklarını, bu servisin iki ülke arasındaki iletişim ve ilişkilere katkıda bulunmasını umduklarını dile getirdi.

AA heyetinin kendilerini ziyaret etmelerinden duydukları memnuniyeti ifade eden Kadiri, MEHR ajansı hakkında genel bilgi verdi. 

Görüşmede AA Farsça Haberler Editörü Hikmet Gök, AA Asya Kafkasya ve Pasifik Bölge Direktörü Yılmaz Yaman, AA Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Yunus Çelik ve AA Dış İlişkiler Uzmanı Seyfullah Altuntaş da hazır bulundu.

AA heyeti, daha sonra Fars Haber Ajansı'nı ziyaret etti. Ajansın Uluslararası Dış Haberler Genel Yayın Yönetmeni Mehdi Şekibai ve Uluslararası İlişkiler Genel Müdürü Muhammed Hüseyin, AA heyetine Fars Haber Ajansı hakkında bilgi verdi ve ajansın bölümlerini gezdirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı