AA Haber Akademisi Koordinatörü Sönmez gençlerle bir araya geldi

AA Haber Akademisi Koordinatörü Sönmez gençlerle bir araya geldi

AA Haber Akademisi Koordinatörü Sönmez, "Kariyer Buluşmaları" konferansında, Gümüşhaneli gençlerle buluştu

GÜMÜŞHANE (AA) - Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi Koordinatörü Ümit Sönmez, Gümüşhane Belediyesi Gençlik ve Üniversite Birimi tarafından düzenlenen "Kariyer Buluşmaları"nda, gençlerle bir araya geldi.

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen ve saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Kariyer Buluşmaları'nın Gümüşhane Belediyesi Üniversite Birimi, Gümüşhane Üniversitesi ve Anadolu Ajansı işbirliğiyle düzenlendiğini söyledi.

Kariyer Buluşmaları'nın, Gümüşhane Belediyesi Gençlik ve Üniversite Birimi'nin ilk etkinliği olduğunu kaydeden Başkan Çimen, programların süreceğini belirtti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Anadolu Ajansı Haber Akademisi Koordinatörü Ümit Sönmez ise "Medya ve Algı Yönetimi" konulu sunum yaptı.

Anadolu Ajansı'nın 100'ncü Yıl hedefi ve vizyonu olduğunu belirten Sönmez, AA'nın 1920'de Halide Edip Adıvar ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulduğunu anımsattı.

AA'nın, Kurtuluş Savaşı ile alakalı dünyada oluşan dezenformasyona bir çare bulmak ve bu topraklarda yaşayan hadiseleri bütün dünyaya anlatmak için kurulduğuna dikkati çeken Sönmez, AA'da günde ortalama bin 200 haber, bin 900 civarında fotoğraf ve 300'ün üzerinde video üreterek 11 dilde yayın yaptığını kaydetti.

Anadolu Ajansı'nın dünyanın birçok ülkesinde 3 binin üzerinde çalışanı olduğunu bildiren Sönmez, 35 ülkede de ofisi bulunduğunu söyledi.

Çok kısa bir süre sonra İspanyolca yayın yapmak istediklerini kaydeden Sönmez, "Bu yıl çıkardığımız iki tane paket var. Bir tanesi İslam Dünyası Paketi, diğeri ise Türk Dünyası Haber Paketi. Fotoğrafla alakalı yaptığımız birçok çalışma var. Dünya çapında fotoğraf dağıtımları yapıyoruz. Haber akademimiz var. Savaş muhabirliği eğitimimiz var" ifadelerini kullandı.

Sönmez, sunumunun ardından öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Programın sonunda Başkan Çimen ve Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Güllüpınar, Sönmez'e plaket verdi.

Konferansa, Gümüşhane Belediyesi Gençlik ve Üniversite Birimi Başkanı Sümmani Çimen, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :