AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

14 Şubat 2016

ANKARA (AA) - Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Başbakanlık Basın Merkezi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün Erzincan'da yaptığı temaslar kapsamında gerçekleştirdiği Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi ziyaretinin görüntülerini paylaştı. Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Bu ülke büyük bir ev, büyük bir yuva, dergah. Bu yuvayı bozmak, bu yuvaya ateş düşürmek isteyen kim olursa olsun ona hep beraber Hak, Muhammed, Ali hürmetine karşı çıkacağız. Kim bu yuvada, bu dergahta birliği, beraberliği savunursa hep beraber savunacağız" dedi.

(14.33)

2- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kanal 7 televizyonunun canlı yayınında soruları yanıtladı ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akdoğan, "Kimden saldırı geldiyse rejim güçlerinden, DAEŞ'ten ya da PYD'den kimden bu şekilde Türkiye tarafına bir mühimmat düştüyse karşılığı verilmiştir. Burada ilk defa olan durum, TSK'nın bu şekilde mukabelede bulunması değil, bölgede farklı hareketlenmelerin olması, yeni bir durumudur" diye konuştu.

Akdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

- "DAEŞ ile en kararlı mücadeleyi veren ülke de Türkiye'dir. Muhalifler, DAEŞ'i geriletiyor, bombardıman muhaliflere yapılıyor. Azez'e doğru kim var orada. DAEŞ mi var, sen kime karşı orada silah kullanıyorsun? Orada siviller yaşıyor. Azez'de 100 bin kişi yaşıyor, hemen kuzeyinde 100 bin kişi, 9 kampta yaşayan insanlar var. Sen rejimin işbirlikçisisin, kuklasısın. Orada sivilleri öldürüyorsun, orada ılımlı muhalefete savaş açmışsın. Ondan sonra konuşuyorsun. Sen DAEŞ ile mi mücadele ediyorsun da Türkiye sana operasyon yaptığı zaman DAEŞ'i desteklemiş olacak? Böyle bir kandırmaca olabilir mi?"

- "Şiddeti kim durdurdu? Öyle bir çağrı oldu da ne oldu? Kim bunu ciddiye aldı? Rusya'ya tek bir cümle kurabilen var mı? Rusya resmen züccaciye dükkanına girmiş fil gibi ortalığı mahvetti. Binlerce bomba yağdırdı, sivillerin, muhalefetin üzerine. Kimse dur diyebiliyor mu? Avrupa Birliği, Avrupa'daki bazı ülkeler konuşuyor. Kendi kendine mi oluyor bu göç dalgası? Niye kimse çıkıp da Rusya'ya 'Arkadaş sen dur. Burada sivilleri vuruyorsun, bir göç dalgası meydana getiriyorsun. Bu da geliyor bizi vuruyor. Senin bu yaptıklarının sonucunda biz sıkıntı yaşıyoruz' diyorlar mı, yok"

(11.58/12.47)

3- Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin'in Tarsus ilçesindeki bir restoranda muhtarlarla buluştu. Elvan, Türkiye'nin güvenliğini tehdit edecek bir unsur görülürse buna müdahale etmekten hiçbir zaman çekinilmeyeceğini belirtti.

(12.37) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Erzurum'da, Valilik ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Sarı, Diyarbakır'ın Sur ile Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde terör örgütünün yol açtığı yıkımın giderilmesine yönelik çalışmaların, hayatın normalleşmesinin sağlanmasının hemen ardından hızla başlayacağını belirterek bu çalışmaların Cizre ve Silopi'de kentsel dönüşüm şeklinde, tarihi bir kent olan Sur'da ise şehrin bu yönünü öne çıkaracak bir anlayışla yapılacağını ifade etti.

(13.07) (Fotoğraflı)

5- Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları, Halep'e bağlı Azez ilçesinde bölücü terör örgütü PYD/PKK hedeflerini Fırtına obüsleriyle ateş altına aldı.

(13.02) (Fotoğraflı)

6- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama, telefonda Suriye ve Ukrayna'yı görüştü. Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Obama ve Putin, Uluslararası Suriye Destek Grubu’nun Münih toplantısından çıkan şiddetin durdurulması ve kuşatmaların sonlandırılmasını içeren anlaşmayı değerlendirdi.

(13.04)

7- Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı Müsteşarı Tuğgeneral Ahmed bin Hasan Asiri, DAEŞ'e karşı mücadele kapsamında Adana'daki İncirlik Üssüne gönderileceği açıklanan jetlerin üsse vardığını bildirdi.

(01.42)

8- Amerikan Basketbol Ligi (NBA) All-Star Hafta Sonu organizasyonunun ikinci gününde düzenlenen smaç yarışmasını, Minnesota Timberwolves'tan Zach LaVine kazandı.

(10.01) (Fotoğraflı)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :