Aa Günün Başlıkları

Aa Günün Başlıkları

26 Mayıs 2015

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 13.00 itibarıyla şöyle: 

 

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan: 

- "İstanbul'un semtlerini dahi bilmeyen ama şehreminlik için aday olanın akıbetini biliyorsunuz. İstanbulluların vurduğu sillenin etkisini halen üzerinden atamadı. İstanbul'a belediye başkanı olamadı ama ana muhalefete genel başkan oldu. Şimdi o koltuğu korumak için siyasi mühendisliklere, paralel örgüte, terör örgütlerine bel bağlamış durumda"

(12.49)  (Fotoğraflı/Görüntülü)

 

2- Başbakan Yardımcısı Akdoğan:

- "Dediler ki 'Bu Hükümet bizim önümüzde engel, bizim oyunumuzu bozuyor.' Hem KCK'nın hem paralel çetenin. 'Alternatif otorite kuramıyoruz. O zaman önce bu Hükümeti bir devirelim sonra biz bakarız, kendi aramızda anlaşırız.' Yani paralel çeteyle KCK çetesi, paralellikte anlaştılar ve Hükümete karşı savaş açıyorlar"

- "Gezi olayları, ardından Mısır'da darbe oldu, sonra da Ukrayna karıştırıldı. Kendilerine 'uydu olsunlar' diye birtakım ülkeler, halklarının seçtiği iktidarları deviriyorlar, yönetimlerine el koymaya çalışıyorlar. Bu tür oyunlarla 'Türkiye'de de acaba netice alabilir miyiz' diye düşündüler ama tutmadı"

- "Milletin sorunlarına duyarlı bir iktidar var, iyi bir yoldayız, güven ve umut var"

(12.50)  (Fotoğraflı/Görüntülü)

 

3- Başbakan Yardımcısı Arınç: 

- ''Söylediğimiz her sözü yerine getirdik, getiriyoruz. Vazgeçtiğimiz, yapmayacağımız dediğimiz hiçbir şey yok. Çünkü prensip olarak yapamayacağımız hiçbir şeyi vadetmiyoruz. Sözünü verdiğimiz her şeyi de yapıyoruz hamdolsun''

(12.52)

 

4- Maliye Bakanı Şimşek:

- "Bütçeden makam araçlarına harcanan paranın ne kadar az, cüzi bir miktar olduğunu ifade etmek için 'çerez parası' dedim. Şimdi meydanlarda buna sarılmışlar zavallılar"

- "Bunların bütün sermayesi saray edebiyatı, araç saltanatı"

- "Popülizmin sonu iflastır, felakettir. 90'lı yıllarda bunu gördük. 2 anahtarla ortaya çıktılar, milletin elindeki anahtarlar da gitti"

- "Ben Sayın Bahçeli'den çok daha vatanseverim, çok daha milliyetçiyim. Çünkü milliyetçilik sloganlarla olmuyor. En büyük milliyetçilik, bu ülkenin sorunlarını çözmektir"

(11.36)

 

5- "Okul Üzümü Dağıtım Programı"

- Milli Eğitim Bakanı Avcı:

- "Program, önümüzdeki yıl ülkemizde yetişen fındık, ceviz gibi takviyelerle sürecek. 6 milyonu aşkın çocuğumuz yararlanacak. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun, şifa olsun"

-"İnşallah yetiştirebilirsek gelecek yıl çekirdekli siyah üzüm de dağıtmak istiyoruz. Çünkü o çekirdeklerin antioksidan etkisi var. Böylece daha zengin paketlerimiz olacak"

(12.10) (Fotoğraflı/Görüntülü)

 

6- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Industrial and Commercial Bank of China Limited'in (ICBC) Türkiye'deki yatırımının çok önemli olduğunu belirterek, "Bundan sonraki adım, bir Türk bankasının Çin'de lisans alıp, Çin'de faaliyete başlaması. İlgilenen birkaç bankanın olduğunu ben biliyorum" dedi.

(09.16) (Fotoğraflı)

 

7- Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan etmesi

- Sarı-kırmızılı yöneticiler ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, İstanbul Başakşehir-Fenerbahçe maçını Feriye Lokantası'nda izledi

- Karşılaşmanın 2-2 beraberlikle sonuçlanması ve Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından kutlamalar yapıldı

- Başkan Yarsuvat:

- "Ne kadar mutluyum bilemezsiniz"

- Başkan yardımcısı Özbek:

- "Bu şampiyonluk, analarımızın ak sütü gibi helal bir şampiyonluktu

- Teknik direktör Hamzaoğlu:

- "Şampiyonluk tabii ki çok önemli ama biz Avrupa'da başarılı olmak için kurulmuş bir takımız"

(00.05) (Fotoğraflı)

 

8- Çin'de huzurevinde yangın: 38 ölü

- Çin'in orta kesiminde bulunan Hınan eyaletindeki bir huzurevinde çıkan yangında 38 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi

(04.31)

 

9- KPSS'de usulsüzlük operasyonu

- 2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük iddialarına yönelik Ankara merkezli 19 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda haklarında yakalama kararı çıkartılan 44 şüpheliden 25'i gözaltına alındı

(09.36)

- Soruşturma kapsamında Ankara'da 8, İstanbul ve Kocaeli'de 7'şer, Erzurum'da 4, Gaziantep'te 3, Van'da 2, Antalya, Bursa, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Giresun, Hatay, Kastamonu, Kayseri, Mardin, Sakarya, Samsun ve Şanlıurfa'da ise 1'er kişi hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi

(10.19)

- Operasyonun emniyet kaynaklarından "Fuat Avni" adlı Twitter hesabına sızdırıldığı iddiasıyla idari soruşturma başlatıldı.

(11.06)

 

10- Diyarbakır'da yangın: 5 ölü

- Yenişehir ilçesinde bir evde çıkan yangında aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetti

(09.49) (Fotoğraflı/Görüntülü)

 

11- CHP Adana milletvekili adayına silahlı saldırı

- Adana Valisi Büyük: "Dizlerinden yaralanarak hastaneye kaldırılan Elif Doğan Türkmen'in hayati tehlikesi bulunmuyor"

(10.01) (Fotoğraflı/Görüntülü)

 - Vali Büyük: "Saldırının siyasi boyutu yok, ön değerlendirmemize göre avukat müvekkil ilişkisinden kaynaklanıyor"

(10.46)  (Fotoğraflı/Görüntülü)

 

12- Gürsu Belediye Başkanı Yıldız'a yapılan silahlı saldırı 

- 20 Mayıs'ta uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Gürsu ilçesi Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

(10.56)

 

13- Bursa'daki otomotiv işçilerinin iş bırakma eylemi

- OYAK Renault'da işçi temsilcileriyle yönetim arasındaki dün 22.00'de başlayan ve 6 saat süren görüşmelerde uzlaşmaya varılamadı

- İşçilerin avukatlarından Baykal: 

- "Saat 11.00'de arkadaşlarımızla toplantıya devam etme kararı alındı. İki taraf da çözüm için iyi niyetli olduğunu ortaya koydu"

(05.54) (Fotoğraflı/Görüntülü)

 

14- Motorinde indirim

- Akaryakıt dağıtım şirketleri, motorin fiyatlarında ortalama 5 kuruş indirim yaptı

(09.50)

 

15- Refah Sınır Kapısı 2 günlüğüne açıldı

- Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah Sınır Kapısı'nın, Mısır tarafında bekleyenler için 2 günlüğüne "tek yönlü" olarak açıldığı bildirildi. 

(12.03)

 

16- Polonya'nın yeni cumhurbaşkanı Duda oldu

- Devlet Seçim Komisyonu, Duda'nın oyların yüzde 51,55'ini aldığını açıkladı

(10.49)

  

17- Suriye'deki iç savaş

- Suriye'de Esed rejimiyle birlikte hareket eden Pakistanlılardan oluşan Zeynebiyyun Tugayları:

- "Suriye'ye kutsal bir savaş için geldik. Bin kez ölsek yine savaşacağız. Suriye'deki muhalifleri ve DAEŞ'i yeneceğiz. Zafer bizimdir. DAEŞ'çileri öldüreceğiz"

(11.44)

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı