AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

FETÖ'nün darbe girişiminde ve sonrasında yaşananları yansıtan "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi" sergisi Denizli'de açıldı

DENİZLİ (AA) - Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi gecesi ve sonrasında Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi açıldı.

AA foto muhabirlerinin objektifinden, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında farklı illerdeki olayları yansıtan fotoğraflarından oluşan sergi, Denizli Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Forum Çamlık Alışveriş Merkezi'nde açıldı.

Bazı vatandaşlar, sergilenen fotoğrafları uzun süre incelerken bazıları çocuklarına yaşananları anlatmaya çalıştı, kimisi de sergiyi fotoğrafladı.

- Büyükşehir parkları 15 Temmuz fotoğrafları ile donatıldı

Bu arada Denizli Büyükşehir Belediyesi, darbe girişiminin unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması için kentteki parklarda bulunan panolara, darbe girişimi ve sonrasında yaşananları yansıtan fotoğraflar astı.

İncilipınar Parkı ve Çamlık Mesireliği'ndeki yürüyüş yollarına yerleştirilen fotoğrafların altında "Şehit ve gazilerimize saygılarımızla" ifadesi yer alırken, vatandaşlar fotoğraflara yoğun ilgi gösterdi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenledikleri etkinliklerle o geceyi unutturmamayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını ifade etti.

Türk milletinin, bağımsızlığı için neler yapabileceğini 15 Temmuz'da tüm dünyaya gösterdiğini belirten Zolan, şunları kaydetti:

"Bizler o gün olduğu gibi bugün de yine meydanlarda olacağız. Ben tüm hemşehrilerimi vatan hainlerine karşı tek ses, tek yürek olduğumuz 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na davet ediyorum. Burada milletimizin vatan ve bayrak sevdasını bir kez daha tüm dünyaya haykıracağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :