A Milliler'de İsrail maçı hazırlıkları

A Milliler'de İsrail maçı hazırlıkları

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu karşılaşması için hazırlıklarını sürdürdü

ANKARA (AA) - A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda İsrail ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Ankara Spor Salonu'nda, başantrenör Aziz Akkaya yönetiminde gerçekleştirilen antrenman 1,5 saat sürdü. Milliler, ısınma hareketlerinin ardından taktik çalışması gerçekleştirdi. Sonrasında hücum setleri ve savunma ağırlıkla antrenman yapan milliler, şut çalışmasıyla idmanı tamamladı. 

Çalışmayı, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Akgün, TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş ve Milli Takım Menajeri Arzu Özyiğit de takip etti.

Türkiye ile İsrail arasındaki eleme grubu karşılaşması, 21 Kasım Cumartesi günü saat 20.00'de oynanacak.  

 

- "Takım kimyamızı en iyi şekilde oluşturmalıyız"

 

Milli takım oyuncularından Pınar Demirok, savunma düzenini kurmaları halinde rakibin öneminin olmayacağını belirtti.

Pınar, TBF'nin internet sitesine yaptığı açıklamada, savunmanın ön planda tutulduğu bir oyun karakterine sahip olduklarını kaydetti.

Takımın yıllardır savunmacı bir yapısı olduğuna dikkati çeken Pınar, "Aziz Hoca'nın dediği gibi biz kendi setlerimizi, savunma düzenimizi oturttuğumuz zaman rakibin bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Şu an için önemli olan bir arada amacımıza odaklanmamız ve takım kimyamızı en iyi şekilde oluşturmamız" ifadelerini kullandı. 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı