A Milli Futbol Takımı Fransa biletini kaptı

A Milli Futbol Takımı Fransa biletini kaptı

EURO 2016 Elemeleri'nde A Grubu'ndaki son maçında İzlanda'yı 1-0 yenen ve grubunu üçüncü sırada bitiren Türkiye, "en iyi üçüncü" kontenjanından Fransa'daki finallere direkt katılma hakkını elde etti

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde A Grubu'ndaki 10. ve son maçında Konya'da konuk ettiği İzlanda'yı 1-0 yenen Türkiye, grubunu üçüncü sırada tamamladı ve "en iyi üçüncü" kontenjanından Fransa'daki finallere direkt katılma hakkını kazandı. 

Türkiye ile İzlanda arasında Konya Büyükşehir Torku Arena'da oynanan maçın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle tamamlanırken, ikinci yarıda Kazakistan'ın Letonya deplasmanında attığı golün haberinin gelmesinin ardından risk almaya başlayan milli takım, 77. dakikada Gökhan Töre'nin kırmızı kart görmesiyle eksik kalmasına rağmen aradığı golü son dakikalarda buldu.

Mücadelenin 89. dakikasında kazanılan serbest vuruşta topu filelerle buluşturan Selçuk İnan, ay-yıldızlı ekibi maçta 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın kalan bölümünde skorda bir değişiklik olmadı ve milliler sahadan 1-0 galip ayrıldı.

A Milli Takım, aldığı bu galibiyetle grupta puanını 18'e yükseltirken, Kazakistan'ın da deplasmanda Letonya'yı 1-0 yenmesiyle "en iyi üçüncü" kontenjanından EURO 2016'ya direkt katılma hakkı elde etti.

 

- Teknik heyet ve futbolcular maçın bitişini bekledi

 

A Milli Takım teknik heyeti ve futbolcular, karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından büyük bir heyecan yaşadı.

Konya'daki son düdüğün ardından saha ortasında toplanan teknik heyet ve futbolcular, Letonya'dan gelen Kazakistan'ın galibiyet haberini aldıktan sonra büyük sevinç yaşadı.

Futbolcular, daha sonra tribünleri dolaşarak sevinçlerini stadı dolduran futbolseverlerle paylaştı.

 

- Arda Turan gözyaşlarına hakim olamadı

 

Milli futbolcu Arda Turan, maçın ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

Milli futbolcular, EURO 2016 biletinin alınmasının ardından saha ortasında büyük sevinç yaşarken, kaptan Arda Turan'ın sevinç gösterileri sırasında gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Arda, daha sonra arkadaşlarıyla birlikte tribünleri dolaşarak elde edilen başarıyı kutlarken, tribünleri dolduran futbolseverlere de üçlü çektirdi. 

 

- Selçuk İnan'dan son 4 maçta 3 gol

 

İzlanda karşısında Türkiye'ye galibiyeti getiren golü kaydeden Selçuk İnan, milli formayla son 4 maçta 3 gol attı.

EURO 2016 Elemeleri'nde ilk golünü Konya'da oynanan ve 1-1 berabere sona eren Letonya karşılaşmasında atan tecrübeli futbolcu, gruptaki son 2 maçta da iki kez sahneye çıktı.

Çek Cumhuriyeti ile deplasmanda yapılan ve 2-0 kazanılan maçta penaltıdan takımının ilk golünü kaydeden Selçuk İnan, İzlanda karşısında da kritik bir gole imza attı ve milli takımın finallere katılma hakkını kazanmasında büyük rol oynayan isimlerin başında geldi.

 

- Gökhan Töre cezalı duruma düştü

 

İzlanda karşısında kırmızı kart gören Gökhan Töre, cezalı duruma düştü.

Karşılaşmanın 62. dakikasında Oğuzhan Özyakup'un yerine oyuna dahil olan milli futbolcu, 77. dakikada Bödvarsson'a yaptığı hareketin ardından direkt kırmızı kart gördü.

Grupta daha önce forma giydiği maçlarda iki kez sarı kartla cezalandırılan Gökhan Töre, bu kartla EURO 2016 öncesi cezalı duruma düştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı