90 kilogramlık bal kabağı yetiştirdi

90 kilogramlık bal kabağı yetiştirdi

Ordu'da çiftçi Adem Duymaz'ın bahçesinde yetiştirdiği 90 kilogramlık bal kabağı, görenleri şaşırtıyor

ORDU (AA) - Ordu'nun Fatsa ilçesinde çiftçi Adem Duymaz, bahçesinde yaklaşık 90 kilogramlık bal kabağı yetiştirdi.

Saraytepe Mahallesi'nde çiftçilikle uğraşan 61 yaşındaki Duymaz'ın yetiştirdiği 220 santimetre çapındaki yaklaşık 90 kilogramlık bal kabağı, görenleri şaşırtıyor.

Duymaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bal kabağını 4 kişinin yardımıyla bahçeden eve getirdiklerini söyledi.

Eşinin bahçeye ektiği kabağın üç ayda aşırı büyüdüğünü anlatan Duymaz, "Ben de kabağı koruma altına aldım. Hiçbir şekilde gübreyle gelişimini desteklemedim. Kabağı birkaç market sahibi satın almak istedi. Ancak satmak istemiyorum, keserek yemeyi de düşünmüyorum. Bir süre süs olarak evimin önünde, mahallemdeki vatandaşlara sergileyeceğim." dedi.

Duymaz, gelecek yıl kabağın çekirdeğini yeniden dikerek daha büyüğünü yetiştirmeye çalışacağını belirtti.

Mahalle sakinlerinden 80 yaşındaki Naile Duymaz ise daha önce bu kadar büyük kabak görmediğini dile getirdi.

Vatandaşlardan Şevket Top (65) da kabağı gördüğünde çok şaşırdığını ve iki kişiyle kaldıramadıklarını ifade etti. Top, dev kabağı satın almak istediği komşusunun, buna sıcak bakmadığını kaydetti.

- "Ülkemiz tarımının geliştiğinin göstergesi"

Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar ise ülkede en büyük kabağın 450 kilogramla Sakarya'da yetiştirildiğini söyledi.

Fatsa'daki kabağın kendi başına bu kadar büyümesinin, toprak yapısından kaynaklanabileceğine işaret eden Kibar, şunları kaydetti:

"İlçemizde çiftçilikle uğraşan vatandaşımızın yetiştirdiği bu kabak, ilimizde yetişen en büyük kabak olma özelliğine sahip. Kabağın çeşidi hakkında bir bilgi yok. Genetiğiyle oynanmış ya da özel bakımla yetiştirilen kabak bu kadar çok büyüyebilir. Tarımsal anlamda bölgemizde böyle iri kabağa rastladığımız için çok mutluyum. Bu durum ülkemiz tarımının gelişiminin bir göstergesidir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :