"9. İstanbul Moda Konferansı"

"9. İstanbul Moda Konferansı"

TGSD Yönetim Kurulu Başkanı Fayat:- "Hükümetin geçen ay açıkladığı Doğu ve Güneydoğu’ya Yatırım Teşvik Programını hazır giyim sektörü için son derece olumlu buluyoruz"- "Devletimizden gelen teşvikler ve Ar-Ge çalışmalarındaki artışa paralel olarak inovati

İSTANBUL (AA) - Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Fayat, "Hükümetin geçen ay açıkladığı Doğu ve Güneydoğu’ya Yatırım Teşvik Programını hazır giyim sektörü için son derece olumlu buluyoruz. Devletimizden gelen teşvikler ve Ar-Ge çalışmalarındaki artışa paralel olarak inovatif üretimimiz, akıllı ürün yelpazemiz hızla genişleyecek" dedi.

TGSD tarafından gerçekleştirilen ve her yıl dünyaca ünlü markaları ağırlayan 9. İstanbul Moda Konferansı'nın açılışı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

TGSD Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Fayat, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, İstanbul'u dünyanın en önemli moda merkezlerinden biri yapmak gerektiğini söyledi. Fayat, bölge ve komşu ülkelerde mağazalaşma, yurt dışında marka ve pazarlama-satış kanalları satın alma yönündeki arayışlarının sürdüğü bilgisini vererek, hükümetin geçen ay açıkladığı "Doğu ve Güneydoğu'ya Yatırım Teşvik Programı"nı hazır giyim sektörü için son derece olumlu bulduklarını aktardı.

Devletten gelen teşvikler ve Ar-Ge çalışmalarındaki artışa paralel olarak inovatif üretim, akıllı ürün yelpazesinin hızla genişleyeceğini belirten Fayat, "İnovatif ürün aynı zamanda katma değerli üretim demek. Markalaşma ve inovatif üretimde ne kadar hızlı ilerleyebilirsek ihracatta kilogram başına 50 dolar gelir hedefini de o kadar hızlı yakalayabileceğiz" diye konuştu.

Toplantıda verilen bilgilere göre, Ds Concept Intelligent Trade Finance'ın isim sponsoru olduğu konferansta, her biri alanında öncü ve dünya modasına yön veren önemli isimlerden Tory Burch'ün Kreatif Direktörü Cecile Renna, dünyaca ünlü Fransız kumaş üreticisi Group Deveaux'un CEO'su Lucien Deveaux, Adidas Kıdemli Direktörü Craig Vanderoef, Cotton Council International and Cotton Incorporated Türkiye Program Direktörü Marsha Powell, yaptıkları konuşmalarda deneyimlerini ve öngörülerini katılımcılarla paylaştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :